--> -->

Raed Arafat despre relaxare: ”Pe la vară, începutul toamnei”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat în această seară, la B1 TV, că România stă foarte bine la capitolul vaccinare anti-COVID-19, ba chiar e printre primele țări europene. Șeful DSU a mai afirmat că dacă vom continua în acest ritm și respectăm și restricțiile, acestea ar putea fi relaxate la începutul toamnei.

„Înțeleg foarte bine că populația e obosită și cu toții înțelegem asta. La toți viața a fost afectată. Toți am fost nevoiți să ne schimbăm modul de viață. Dar, spre deosebire de anul trecut, acum avem o lumină la capătul tunelului – vaccinarea. Cu cât vaccinăm mai mulți, cu atât ajungem la liman mai repede.

România, din fericire, dintre toate țările europene stă chiar foarte bine, printre primele țări în campania de vaccinare. Dacă ne concentrăm pe campania de vaccinare și continuăm cu măsurile pe care le avem și sperăm să ținem situația sub control, atunci vom ajunge mai repede ca alții la liman și poate că putem să relaxăm măsurile mai repede, pe la vară, începutul toamnei”, a declarat Raed Arafat.

„Astăzi e 7.06 în Capitală, în câteva zile s-ar putea ajunge la 7,5. Clar se vor aplica măsurile de week-end și în timpul săptămânii. Măsurile luate în România le-am comparat cu alte țări. Nu sunt emanația unei singure persoane. S-a parcurs un drum că să se ajungă aici. Am avut date de la INSP”, a explicat oficialul.

Citește și

Andrei Caramitru se împiedică în gramatică, dar e dur cu protestatarii: ”Săraci, vai de capul lor”