Raed Arafat despre înăsprirea restricțiilor: ”Poate că nu îți mai programezi întâlniri”

Șeful DSU, Raed Arafat, a încercat să explice motivul înăspririi restricțiilor, în condițiile în care de diseară, de la ora 22:00, intră în vigoare un nou set.

Sunt români care au criticat deciziile autorităților, au ieșit și în stradă, iar senatoarea Diana Șoșoacă a avut o reacție dură la adresa acestui noi set de restricții, spunând (detalii aici): ”Carcalacul iese pe stradă la ora 22:01?”.

”Nimeni nu dorește un lockdown total”, a spus secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, citat de Digi24. Acesta a explicat și motivul pentru care s-a luat decizia restricționarea circulației de la ora 22:00, în loc de 23:00, așa cum a fost până acum.

”Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21:00, Franța la 18:00, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități, dacă la 22:00 trebuie să fii acasă, atunci trebuie să pleci la 21:00, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite.

Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”, a declarat șeful DSU.

Citește și

Teoria lui Nicuşor Dan: ”În termoficare, ce faci azi se va simţi peste 2 sau 3 ani”