Raed Arafat dă cărțile pe față vizavi de numărul cazurilor de coronavirus

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a venit în această seară cu precizări noi vizavi de situația din țară în privința virusului SARS-Cov-2. Cum ne apropiem de vârful pandemiei, iar numărul cazurile și-a victimelor este tot mai mare, Arafat ne-a mai oferit un răspuns oficial vizavi de ceea ce se bănuia: cazurile de îmbolnăvire sunt ”cu mult mai mare” decât cazurile diagnosticate.

”Încă nu s-a ajuns la ce este foarte greu”, ne-a mai avertizat el. ”Cazurile existente sunt mult mai multe decât cazurile care sunt confirmate. Sunt mulţi simptomatici uşor şi asimptomatici, de aceea recomandăm purtatul măștilor de protecție. Nu ai cum confirma toate cazurile, este imposibil. Clar, trebuie crescut numărul testelor. Pe parcurs, situația va deveni mai ușoară”, a afimat Raed Arafat la Digi24.

”Greul nu s-a terminat, n-am ajuns la ceea ce este foarte greu. Va trebui să pricepem că va fi o perioadă ca atunci când ești în război pentru că va mai crește numărul victimelor înainte de a scădea. La fel, numărul pacienților de terapie intensivă. Vor urma zile grele și pentru cadrele medicale, este posibil să se ajungă la un orar de lucru de 12 ore cu alte 12 libere”, a mai punctat Arafat.

Citește și

Chipciu, cu declarația zilei: ”Dacă înveți creierul leneș…”