Wave Resort

Raed Arafat, comparație dură: ”E ca și cum intră în secția de vot cu arma la vedere!”

A început școala, peste o săptămână și jumătate sunt alegerile locale. Opinia publică discută aprins despre regulile de distanțare socială care se respectă, sau nu, în plină pandemie, mai ales că noul coronavirus nu ne slăbește deloc.

Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre subiectul lansat în online vizavi de persoanele care la alegerile locale, prevăzute pe 27 septembrie, refuză să poarte masca de protecție la vot. Și-a avut o comparație ce lasă loc de interpretări. Arafat a avut o postare pe Facebook în care a făcut apel la români să nu creadă în dezinformări.

“Din punct de vedere al sănătății publice, persoana respectivă (n.r. – care refuză să poarte masca) este o posibilă sursă de infecție pentru alte persoane aflate în secția de vot, respectiv membrii comisiei și alegătorii care se află în secție. Persoana respectivă reprezintă un risc pentru ceilalți și o amenințare asupra sănătății lor, chiar și dacă persoana respectivă nu crede și nu admite acest fapt.

Să luăm o situație ipotetică: o persoană se prezintă la secția de vot cu o armă la vedere, ea nefiind condamnată și având la momentul respectiv dreptul să voteze. O lăsăm să intre în secția de vot să voteze sau este oprită la intrare pentru a proteja persoanele aflate în interior?

Pentru binele nostru, haideți să lăsăm dezinformarea și manipularile la o parte, să fim mai înțelepți decât cei care încearcă să ne folosească ca unealtă sau un produs pentru rating, pentru profit sau pentru alte interese, și să privim ce se întâmplă peste tot în jurul nostru și în lume punând un singur interes în fața noastră și anume cel al comunității și al celor apropriați nouă”, a notat secretarul de stat din Ministerul de Interne pe Facebook.

”Așa cum trebuie să respectăm limita de viteză ca să nu punem viața altora în pericol, chiar dacă ne place viteza, trebuie să respectăm regulile de sănatate publică în perioada unei pandemii chiar dacă ele nu ne convin nouă. Regulile respective au un singur scop și anume protejarea sănătății publice, a sănătății comunității, a celor din jur, inclusiv a celor dragi nouă”, a conchis el.

Discutiile despre purtarea mastii si despre obligatia de a purta masca la intrare in sectia de vot continua, invocand…

Publicată de Raed Arafat pe Marţi, 15 septembrie 2020

Citește și

OFICIAL Dinamo a mai prezentat un spaniol. Cine mai este așteptat mâine