--> -->

Raed Arafat atenționare de Revelion: ”Nu avem cum să venim în case”

Guvernanții fac în fiecare zi apeluri către populație, pregătindu-i deja pe români de mult anunțatul val 5 al pandemiei.

Nicolae Ciucă face trimitere la incendiile din spitale

La începutul ședinței de guvern de miercuri, 29 decembrie, premierul Nicolae Ciucă a anunțat înființarea unui grup special la nivelul Ministerului Sănătății, care va gestiona de acum înainte pandemia din România, inclusiv abordarea apropiatului val 5.

”Vom pune accentul asupra coordonării asistenței medicale. La nivelul Ministerului Sănătății va fi înființat un grup de management al informațiilor operative în sănătate, care să aibă rol de coordonare a resurselor, acțiunilor și informațiilor medicale. Vom extinde capacitatea de testare și vom conferi greutate asistenței medicale ambulatorii.

Punem la locul cuvenit problematica siguranței pacienților în spital. Trebuie să înțelegem tot ce e de înțeles din incendiile din spitale și să luăm măsuri pentru a nu se repeta. Modul în care a fost gestionată până acum pandemia și consultările cu specialiștii ne-au dovedit că e imperativă adaptarea protocolului de tratament, introducerea unor noi resurse terapeutice și monitorizarea permanentă a stocurilor de medicamente”, a precizat Nicolae Ciucă.

”Evitați aglomerația în apartament”

În ciuda faptului că măsura luată de premierul Ciucă îi va restricționa capacitatea de decizie în problemele specifice pandemiei, Raed Arafat a ținut să ofere joi seara câteva sfaturi populației privind masa de Revelion și petrecerea aferentă.

”Masca în exterior nu este obligatorie, dar în zonele aglomerate recomandat este să o purtăm, să respectăm regulile sanitare. Fiecare om vede care este situația. Dacă este ceva organizat și trebuie clar respectate regulile sanitare, atunci respectăm regulile sanitare.

Noi nu avem cum să venim în casa omului și să impunem reguli, sunt țări care fac acest lucru, dar la noi legislația nu o permite. Recomandarea noastră este să se evite aglomerația în apartament. Deja am auzit oameni care spun – facem la noi acasă o masă de Revelion, dar am hotărât să ne testăm înainte. Cred că asta e o abordare corectă dacă inviți oameni din afara casei”, a comentat Arafat.

Raed Arafat are mai nou și probleme de natură juridică. Luna trecută, procurorii DNA au cerut din partea Tribunalului București redeschiderea urmăririi penale pe numele lui Raed Arafat într-un dosar în care sunt cercetate achiziționarea de către statul român a unor echipamente medicale la un preț mult mai mare decât cel existent atunci pe piață.

Citește și

Vreme surprinzătoare în primele zile din 2022. Primăvară în Capitală