Raed Arafat: “Asta ne sperie cel mai mult”

România se confruntă cu 66.631 de cazuri confirmate de coronavirus, 30.666 active, 2.860 decese, iar dintre acestea 33.105 de persoane s-au vindecat. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a transmis astăzi mesaje ferme către cei ce încă nu cred în coronavirus. Tot el a spus că România este într-o stare critică și se va prelungi starea de alertă.

El a vorbit despre situații în care medicii vor fi nevoiți să aleagă între pacienții care trăiesc și mor.

”Asta ne sperie cel mai mult. Aici intervine triajul. Sună cinic, dar asta este medicina de dezastru, când nu sunt resurse”, a declarat Raed Arafat pentru Digi 24. Oficialul crede că cine susține că libertatea este mai importantă decât viața nu o poate spune și în fața familiilor care pierd persoane dragi. Iar situația s-ar putea înrăutăți dacă lumea nu este atentă.

”Este un moment care necesită o atenție mare și necesită o reacție, mai ales o înțelegere din partea populației. Lăsați deoparte toate manipulările și poveștile! Ultima, care mi-a plăcut foarte mult, cu unul care urla în Piața Victoriei că libertatea este mai presus decât viața. Da, când e vorba de viața ta și de libertatea ta poți să decizi acest lucru și să spui că libertatea e mai presus decât viața, dar acest lucru nu te califică să spui asta în numele meu sau al altuia”, a mai spus Arafat.

”Aici vorbim de niște reguli de bază, reguli simple, dacă cineva nu vrea să respecte aceste reguli și sunt destui, riscul este că impactul lor va fi asupra vieții celorlalți. Mă întorc la domnul care urla că libertatea lui este mai presus decât viața. Nu cred că acest lucru o să poată să-l spună în fața familiilor și pacienților care vor ajunge în această situație, nici în fața medicilor care se vor confrunta cu această situație, de a alege pe cine salvează. Este un lucru extrem de grav să manipulezi și să te joci cu această situație”, a declarat Raed Arafat.

Citește și

FOTO Marcel Vela a lăsat geaca deoparte. Cu ce imagine ia ochii ministrul!

No Comments Yet

Comments are closed