Raed Arafat: ”Asta e soluția”. Se ia în calcul ridicarea restricțiilor?

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, militează în continuare pentru importanța vaccinării în prevenirea cazurilor grave.

El a explicat că imunizarea împotriva SARS-CoV-2 reprezintă o soluție pentru evitarea spitalizărilor și a deceselor, notează Agerpres.

Același discurs

“Vaccinarea rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă, intrarea în secţia de ATI, intrarea în spital şi mai ales decesul”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a comentat și situația deceselor din ultima zi, el subliniind faptul că niciuna dintre persoanele care a murit nu era imunizată. În plus, el a atras atenția și asupra persoanelor nevaccinate care ajung la ATI.

“Am văzut că, din păcate, dintre persoanele tinere care au decedat în ultimele 24 de ore niciuna nu era vaccinată, iar procentul celor care decedează, dintre cei care sunt la ATI, sunt în mare majoritate persoane nevaccinate, situaţie ce putea să fie prevenită, dacă erau vaccinaţi”, a mai adăugat Raed Arafat.

”Putem vorbi de ridicarea restricțiilor, dar nu acum”

În mai multe țări din Europa de Vest autoritățile au ridicat sau discută posibilitatea ridicării anumitor restricții impuse la începutul valului 5.

În ceea ce privește România, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat că nu este luată în calcul această posibilitate.

El argumentează că aceste măsuri sunt necesare deoarece nu știm dacă am atins un număr maxim al infectărilor și care este impactul acestora. În plus, el recomandă precauție în acest moment al pandemiei.

“Putem vorbi (n.r. – despre o ridicare a restricţiilor), dar nu la acest moment. La acest moment, rămânem foarte precauţi, rămânem foarte atenţi, monitorizăm încă, nu credem că am ajuns la vârf, să ştim care este impactul. La acest moment, nu”, a declarat Raed Arafat.

În plus, Arafat a mai explicat că nu există la nivelul autorităților din România discuții pe tema relaxării sau al înăspririi restricțiilor impuse până în acest moment.

Citește și

Mănăstirea Agapia, sfințenie și artă în inima naturii