Raed Arafat anunță noi restricții: ”Noaptea, se reduce contactul și mobilitatea”

Au crescut numărul de cazuri de coronavirus, iar autoritățile sunt în alertă maximă. Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că în cursul acestei săptămâni urmează să fie aprobate restricții suplimentare.

Inclusiv o carantină prelungită pe timp de noapte, afirmând că este o măsură ce poate să reducă mobilitatea și contactul, care duc la răspândirea virusului Sars-Cov-2.

”Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte care încep de la 18.00, în Franța, de la 21.00 în alte țări, iar la noi la 22.00. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea, care duc la răspândirea virusului”, a spus Raed Arafat la Digi24, întrebat dacă ar fi de acord cu o carantină prelungită pe timp de noapte.

Secretarul de stat din MAI a afirmat că s-a luat în calcul această variantă fiindcă s-a demonstrat că astfel de măsuri au avut succes în alte țări.

Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de week-end. ”Astea sunt discuții pe care nu vreau să le speculăm. Carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi și să nu ieși deloc, nu cred că așa ceva va fi. Dar vor fi unele măsuri în care anumite activități vor fi reduse. Să te duci în oraș, să te plimbi departe de casă după o anumită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuție la nivelul Comitetului tehnico-științific. Urmează să se facă o propunere CNSU”, adaugă Arafat.

Raed Arafat spune că noi măsuri vor fi aprobate în cursul acestei săptămâni. ”În cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekendului”, conchide Arafat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.149 de cazuri noi de COVID-19, iar 174 de români au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV-2.

Citește și

Halep revine în forță la Miami și are gânduri mari pentru 2021