Raed Arafat: ”A fost varianta ca magazinele să se închidă de la ora 16:00. Puteți comanda online”

Ultimul set de restricții impuse de autorități, inclusiv cele legate de carantina de seară și de noapte, au nemulțumit foarte mulți români. Raed Arafat a comentat la Antena 3 noile restricții și a spus că, în Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au existat propuneri pentru măsuri chiar mai drastice!

Potrivit măsurilor anunțate pe 25 martie de autorități, când rata infectărilor depășește 4 cazuri la 1.000 de locuitori, carantina de noapte începe de la 20:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar magazinele de tip supermarket se închid la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Când rata infectărilor depășește 7,5 la 1.000 de locuitori, carantina de noapte începând de la ora 20.00 se extinde pentru toată săptămâna, iar magazinele se închid la ora 18:00 în fiecare zi.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat că măsura carantinării de noapte a fost luată ”pentru ca oamenii să ajungă acasă la ora 20.00”, astfel fiind redusă ”prezența unora în diferite cluburi, care au tot fost amendate, și să prevenim diferite party-uri care au avut loc”.

Întrebat cum pot face cumpărături oamenii care ies de la serviciu la ora 18:00, în condițiile în care magazinele se închid, Arafat a replicat: ”Eu comand online. Comandați online!”.

”A fost varianta ca sâmbătă și duminică să se închidă magazinele de la ora 16:00, dar n-a trecut. De asemenea, s-a propus interzicerea circulației în afara zonei metropolitane în week-end, însă nici această măsură nu a fost validată”.

Citește și

Raluca Turcan nu a plătit încă amenda, care, oricum, e înjumătățită: ”A fost o lecție de viață”