--> -->

Răducioiu s-a simțit umilit la Dinamo: ”Lipsă de respect”

Florin Răducioiu a demisionat din postul de director sportiv al lui Dinamo după ce administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, i-a cerut să-și diminueze salariul și să aducă sponsorizări, deși el era activ în organigramă exclusiv pe parte sportivă, nu financiar.

”Tăcerea lor a fost un răspuns pentru mine”

”Am hotărât să renunț după multe tentative ale mele să vorbesc cu Răzvan Zăvăleanu. Aveam în minte un plan, i-am cerut să-mi ofere posibilitatea să mă ocup eu de proiectul sportiv, de a reconstrui echipa. Nu mi-a răspuns de o lună de zile la tentativele de a vorbi cu el şi pentru mine a fost o lipsă crasă de respect, faţă de persoana mea, în primul rând.

Am crezut că e vorba despre respect, sinceritate. Am tot încercat să dau de el, n-am reușit. Acest lucru înseamnă lipsă de respect. Faţă de persoana mea şi faţă de ce am făcut pentru Dinamo. M-am întâlnit cu el o dată la Marriott, i-am explicat ce planuri am în Liga a 2-a, după care m-am întâlnit cu asistentul lui, Claudiu, şi nici până acum nu am răspuns la ce am cerut.

Tăcerea lor e un răspuns pentru mine. OK, am înțeles mesajul, fiecare să-și vadă de drumul lui. Sunt foarte dezamăgit de comportamentul dânsului. Să-l întrebaţi pe dânsul de ce a făcut asta. Am încercat să mă implic, să fac mai multe. Dinamo e un capitol închis din acest moment”, a declarat Răducioiu.

Zăvăleanu n-a răspuns la sms și voia să-i dea 500 de euro/lună

Fostul mare fotbalist s-a simțit umilit de Zăvăleanu mai întâi atunci când a fost chemat la o discuție, după ce echipa a retrogradat, și i s-a cerut să facă rost de o sponsorizare, care să nu fie mai mică de 20.000 de euro.

Răducioiu fusese adus în club pe partea sportivă, nefiind deloc implicat în structura financiară a societății, însă Zăvăleanu i-a explicat că antamarea de sponsori e o condiție pentru ca el să poată continua.

În plus, administratorul judiciar l-a informat că trebuie să accepte diminuarea salariului pe care a rulat cât timp a activat la Dinamo. Reducerea propusă de Zăvăleanu era drastică: de la 1.500 de euro la numai 500 de euro lunar.

Ulterior acestei discuții, Radu a reușit să convingă o societate să susțină o sponsorizare către Dinamo de 20.000 de euro, după care a solicitat o întrevedere cu Zăvăleanu pentru a-l anunța. Acesta însă n-a mai răspuns niciunui apel sau mesaj venite din partea fostului fotbalist, care în cele din urmă, miercuri seară, a anunțat că demisionează.

”Am principii în viaţă. Eu am respect faţă de persoanele cu care lucrez și nu vreau să fiu înconjurat de lume care nu e loială și care nu mă respectă. Zăvăleanu n-a avut respect față de mine.

Tot ce pot să le urez celor de la Dinamo acum e să se mențină în Liga 2, fiindcă pericolul real e să retrogradeze. Echipa nu e foarte bună acum și nici nu ştiu ce vor face, perspectivele nu sunt deloc bune”, a mai acuzat Florin Răducioiu.

Citește și

Ce înseamnă faptul că dolarul e pe cale să depășească euro. Atenție la pompă și la mâncare!