Rădoi, deranjat: ”Care e întrebarea?”. Prunea: ”Nu avem nevoie de Hagi, de Popescu, de Pițurcă”

După Anglia – România 1-0, Mirel Rădoi a devenit primul selecționer din istoria naționalei cu 4 eșecuri la rând, bifând încă o bornă nefericită ca antrenor al tricolorilor.

”A fost o partidă grea, intensă, echilibrată. În prima repriză, ei au avut două ocazii mari, dar am reușit să ne facem jocul până la urmă. Am întâmpinat ceva probleme până am reușit să-i blocăm între linii.

Sunt supărat din nou pentru că ajungem în fața porții, dar nu marcăm. Căpușă poate învăța din astfel de momente, a judecat greșit faza la care a făcut penalty. Trebuie să facem schimbări forțate, jucătorii sunt foarte obosiți. Trebuie să ne adaptăm, să efectuăm schimbările din mers.

Englezii nu se așteptau să le punem atâtea probleme. Mă bucur că avem atât de multe ocazii în fața unui adversar puternic”, a declarat Rădoi la ProX.

Premieră neagră pentru România: 4 eșecuri la rând cu Anglia (0-1), Georgia (1-2), Armenia (2-3) și Germania (0-1).

În timpul interviului, selecționerului i s-a adus la cunoștință acest record negativ. Vizibil deranjat, Rădoi a replicat: ”Și care e întrebarea?! Eu mă bucur de jocul din seara asta, avem pe ce construi în următoarea fereastră de meciuri. Cred că trebuie să ținem cont și de lucrurile bune”.

La rândul său, Florin Prunea a lansat un nou val de critici asupra selecționerului, căruia i-a solicitat demisia.

”Am jucat cu echipa a treia a Angliei. Eu n-am înțeles schimbările. Îmi pare rău de copilul ăsta (n.r. Tiberiu Căpușă), n-ai cum să-l expui în halul ăsta. Chiar îmi pare rău de el, sper să nu-i influențeze cariera, el chiar a jucat bine în Liga 1. Cel mai bun jucător al României a fost Niță, din nou.

În a doua repriză a avut intervenții care au limitat proporțiile scorului. Mi-a plăcut mult cum a intrat Budescu. Noi n-avem atacanți pentru că plătim tribut regulii U21. Niciodată nu folosește niciun antrenor jucător U21 fundaș central, fundaș lateral sau vârf de atac.

Dacă n-ar fi regula, jucătorul român s-ar dezvolta normal. Hai să punem un antrenor la echipa națională de care nu se apropie nimeni, un director tehnic de care nu se apropie nimeni, aici e problema. De ce să nu punem un selecționer care să ne aducă o calificare?

FRF n-are nevoie de Hagi, de Dan Petrescu, de Olăroiu, că ăștia nu-ți aduc voturi, de ăștia nu poți să te apropii. Au făcut ei (n.r. cei de la FRF) ceva să ne calificăm la Campionatul European? Eu zic că Victor Pițurcă ar trebui să fie selecționerul naționalei, fără nici un fel de probleme, dar nu-l poate pune pe Victor Pițurcă, că aici e vorba despre voturi”, a spus Florin Prunea, la Digi Sport.

Citește și

De ce a refuzat Stanciu să îngenuncheze: ”Mi se pare normal”