--> -->

Rădoi a sărit în apărarea ”câinilor”: ”Am pățit-o și eu. Au nevoie de asta”

Dinamo a făcut o campanie spectaculoasă de transferuri, 14 fotbaliști aduși în ultima perioadă de mercato, fotbaliști ce-au trecut pe la Manchester City, Barcelona, Real Madrid, Porto, Fenerbahce, Athletic Bilbao sau Everton. Dar ”câinii stau rău în clasament, penultimul loc, cu o etapă în minus, după focarul de coronavirus de la Astra.

Mirel Rădoi spune că noile achiziții au nevoie de o perioadă de adaptare. ”Pentru mine campionatul României e atipic, iar eu am simţit-o în urmă cu 5 ani, când am crezut că diferenţa între primele patru, cinci echipe şi restul e mare, asta vedeam la televizor. Când am văzut pe propria piele că lucrurile nu stau aşa, mi-am dat seama că e greu pentru străini să se adapteze.

După, am avut o discuţie cu Kharja, în care la fel mi-a spus: «Când mi-ai trimis zece meciuri din campionat, mi-am dat seama că o să fie mai uşor. Când am venit să joc, mi-am dat seama că în Liga 1 nu e aşa uşor»”, a declarat selecționerul la Telekom Sport.

”Din punct de vedere tactic, jucătorii stau bine, nu sunt foarte multe echipe care fac pressing, foarte multe stau în jumătatea proprie. Îşi acoperă spaţiile şi e atipic pentru jucătorii străini, pentru că majoritatea sunt jucători care vin din campionate în care găsesc spaţii.

Şi atunci când au venit aici, la fel, au crezut că spaţiile vor fi ca în campionatele în care au activat. Când văd că driblezi unul şi apare al doilea, pentru că spaţiile sunt destul de scurte între compartimente… Au şi ei o nevoie de adaptare, dar sunt jucători valoroşi”, a mai declarat Mirel Rădoi.

Citește și

Situație uluitoare cu Fabbrini în prim plan: ”Am închis-o pe secretară în birou! Mă amenința că va chema poliția”