Rachete și avioane, cu piese produse în Vrancea

România are parte de oameni speciali. Este un lucru demonstrat aproape zi de zi, fie că vorbim de cinematografie, teatru, IT-iști sau avocați. Un alt exemplu vine tocmai din Focșani, unde există un om care a creat o companie specială. Este vorba de Gheorghe Stan și de fabrica sa, Micromet.

Ce este atât de special la această firmă? Ei bine, Gheorghe Stan și angajații săi produc componente care se folosesc în industria aeronautică. Și vorbim de tot felul de piese care ajung pe diverse utilaje de la NASA sau pe avioanele Boeing. Peste 60 de angajați lucrează la Micromet. S-a ajuns pe parcursul mai multor ani la acest număr. Inițial, au fost doar 11 pasionați de mecanica fină.

hotel iceberg balcic-->

Gheorghe Stan a reușit să-și construiască afacerea cu ajutorul fondurilor europene. A finalizat proiecte de peste 4 milioane de euro. Sediul nou și utilajele de înaltă precizie au fost achiziționate din fonduri nerambursabile. Investițiile au dat roade, iar piesele pleacă în țări precum Germania, SUA, Franța și Olanda. Un contract spectaculos care a implicat firma Micromet a fost cel în urma căruia focșănenii au creat componente pentru acceleratorul de particule de la Geneva, una din minunile tehnologice ale secolului 21.

hotel pam beach olimp-->

Citește și:

Veste proastă pentru Bianca Andreescu


magic summer waves--> magic place aqua park crangasi-->

magic summer waves magic place aqua park crangasi
No Comments Yet

Comments are closed