--> -->

Pune presiune pe arbitraj: ”Ar fi prea mult”

Dinamo – Chindia se joacă luni de la 20:30. Gazdele joacă pentru a scăpa de ”lanterna roșie” pe care tocmai a primit-o de la Academica Clinceni, în timp ce oaspeții țintesc o calificare în play-off sau să-și asigure cât mai multe puncte în perspectiva play-out-ului.

Emil Săndoi, antrenorul formației Chindia Târgoviște, consideră că meciul cu Dinamo este foarte important pentru ambele echipe în lupta pentru evitarea retrogradării.

Olteanul are un bilanț pozitiv în duelurile cu ”câinii”, ca antrenor: cinci victorii și trei remize.

Apreciază Dinamo

”Când începe meciul toate aceste probleme (n.red ale dinamoviștilor) trec în plan secund. Am văzut că în ultimul meci cu Clinceni, Dinamo a avut niște ocazii clare și putea să deschidă scorul, a luat gol la una din puținele situații pe care le-a avut adversarul. Dinamo e periculoasă din punct de vedere ofensiv, dar mai are unele probleme în compartimentul defensiv.

Datoria mea este să-i capacitez cât mai bine pe jucători. În niciun caz nu vom cădea în plasa de a considera că vom avea un meci ușor. Și pentru noi este un joc mai mult decât important. Și noi jucăm numai finale de acum încolo, nu doar Dinamo. Nici noi nu trecem printr-o perioadă nemaipomenită.

Dinamo are o serie de jucători cu experiență, Iliev, Torje, Sorescu, Pinto. Iar cei transferați de Mircea Rednic nu mai sunt la început și au CV-uri destul de OK pentru Liga 1. Nu poți să spui că lotul lui Dinamo este de ultimul loc”, a declarat Săndoi într-un interviu acordat GSP.ro.

”Nicio echipă din play-out nu e salvată”

”Nu poate spune nimeni în acest moment că vreuna din echipe este deja retrogradată. Totul se joacă în play-out, după ce se înjumătățesc punctele. Nici noi, nici echipele care sunt acum pe locurile 7 sau 8 nu se pot considera încă salvate de la retrogradare.

Cine rămâne în play-out poate intra într-o vrie, cum au intrat Clinceni și Dinamo, fără victorie etape la rând. Cel mai bun exemplu, Astra Giurgiu, campionatul trecut, care a retrogradat direct deși a intrat în play-out pe locul 3. Și cu ce lot de jucători!

Eu am spus-o de la bun început, Chindia a fost cea mai dezavantajată echipă din campionat din punctul de vedere al arbitrajelor. Trebuia să avem șase-șapte puncte în plus. Asta ne-a dat peste cap. Mie doar de aspectul ăsta îmi e frică. Nu e plăcut când vezi că ar fi trebuit să ne batem pentru primele 8 locuri sau să fim aproape de play-off și ne-am trezit lângă echipele care își dispută salvarea de la retrogradare.

Asta ar fi chiar culmea, să fim dezavantajați și cu Dinamo! Îți spun sincer, dacă până la finalul campionatului s-ar mai greși încă o dată împotriva noastră, atunci nu știu ce să mai cred. Nu zic să ne ajute cineva, n-am cerut asta niciodată. Deja e prea mult, crede-mă!”, a mai afirmat tehnicianul.

Citește și

Părintele Necula avertizează că va urma o mare bătălie, post-Covid: ”Țineți aproape”