PSD atacă în justiție o decizie a autorităților: ”Puțină minte în plus”

Partidul Social Democrat a anunțat oficial că atacă în justiție închiderea magazinelor la ora 18:00, o măsură luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și pusă în practică de guvernanți pe data de 28 martie.

În cursul zilei de azi, purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a declarat că social-democrații vor ataca în contencios-administrativ hotărârea care conţine măsura considerată ”aberantă” referitoare la închiderea magazinelor la ora 18:00.

Și în coaliție sunt dispute pe această temă. Măsura luată de Guvernul Cîțu a fost contestată la ședința Biroului Executiv la PNL unde mai mulți liberali au spus că închiderea magazinelor la această oră are multe dezavantaje şi ar trebui să se revină asupra ei.

PSD a făcut un pas important în justiție pentru a stopa restricția ce prevede închiderea magazinelor din țară la ora 18:00, acolo unde rata de incidență trece de 4 la mie (măsură aplicată în weekend) și de 7,5 la mie (în fiecare zi a săptămânii).

”PSD va acţiona în contencios-administrativ măsura aberantă a Guvernului Cîţu de a închide magazinele la ora 18,00. Aţi văzut ca argumente şi poziţiile celor din coaliţia de dreapta – sunt foarte mulţi de la PNL care critică această măsură. L-am auzit şi pe domnul Guran, l-am auzit şi pe domnul Buşoi, am auzit foarte mulţi care spun că este o măsură aberantă, a fost o măsură ilogică, prost comunicată.

Este în lucru, cred că au şi depus-o sau se va depune foarte repede”, a spus Oprea într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Oficialul PSD a mai adăugat că reducerea programului magazinelor are un efect contrar celui urmărit de autorităţi şi favorizează formarea aglomeraţiei care duce astfel la răspândirea noului coronavirus.

”Să ne aducem aminte când au avut pensionarii interval de ore. Era o înghesuială fantastică şi în mijloacele de transport, şi în magazine.

Dacă ar fi avut puţină minte şi ar fi gândit şi ar fi înţeles ceva din experienţele anterioare, nu ar fi venit cu astfel de măsură aberantă, cu atât mai mult cu cât nu poţi compara România cu statele vestice pentru că avem alte obiceiuri de consum”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

La finalul lunii martie, o serie de noi restricții noi au fost adoptate printr-o Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Printre măsurile care au creat dispute în spațiul public s-au numărat reducerea programului magazinelor și restricționarea circulației persoanelor în zonele cu rată de infectare crescută.

Citește și

Dan Bittman, reacție extremă: ”E o minciună, vor să ne subjuge”. Mesaj pentru Flavia Groșan