Propunere de week-end: o cascadă legendară în România

Un loc cu multe legende, care cu siguranţă te va încânta și-ți va bucura ochii, Cascada Cailor din Munţii Rodnei este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de nord-est a Munților Rodnei.

Ce este impresionant acolo

Este cea mai mare cascadă din România şi are cea mai înaltă cădere de apă, de 90 de metri, ceea ce o face cu adevărat spectaculoasă şi un obiectiv turistic important pentru vizitatorii din ţară sau străinătate.

Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit „Podul Cailor”, în mai multe trepte, ceea ce face căderea de apă şi mai impresionantă.

Potrivit ghizilor turistici şi oamenilor din zonă, cel mai bun moment pentru a vizita Cascada Cailor este primăvara, când topirea zăpezilor de pe creste duce la creşterea volumului apei acesteia.

Zona este împânzită de legende despre denumirea acestei cascade.

Legenda locului

Unele spun că o herghelie de cai a fost încolţită de lupi, până a ajuns la marginea ei şi s-a aruncat în gol.

Alte legende spun că, demult, demult, caii aveau şi ei aripi. Fugăriţi de lupi, aceștia au ajuns la cascadă şi au crezut că o pot traversa în zbor, dar, nu se ştie de ce, exact atunci Dumnezeu le-a luat aripile.

Pentru frumuseţea peisajului natural sau pentru spiritualitatea locului, ”Cascada Cailor” merită să fie pe lista ta de locuri frumoase de vizitat în România.

Citește și

Iohannis s-a plâns elevilor din Kenya: ”Nu mai am timp liber de când sunt președinte”