Wave Resort

Promisiunea lui Dinamo pentru Deian Sorescu

Deian Sorescu a fost vedeta primului meci din acest sezon al „câinilor”, dar și a primei etape, conform cifrelor, reușind un hattrick spectaculos, care a adus victoria roș-albilor cu FC Voluntari (3-2). Fotbalistul de 23 de ani este cel mai important produs pentru mercato din tabăra roș-albilor, care i-au fixat de mai multă vreme clauză de 1 milion de euro.

După interesul celor de la Legia Varșovia, polonezii fiind interesați de un transfer la începutul verii, doar că Dinamo a respins din start varianta de 350.000 de euro, plus bonusuri de performanță de 50.000 de euro. Două dintre grupările de top din Ungaria, Academia Puskas și Fehervar, îl au în atenția lor pe fotbalistul dinamoviștilor, căruia galeria i-a scandat “Nu pleca” după una dintre cele trei reușite din etapa inaugurală.

Conducerea clubului l-a convins pe Deian să nu-și depună memoriu, iar Dario Bonetti l-a asigurat că, dacă va continua să fie concentrat la antrenamente și la meciuri, are posibilitatea de a-i face lobby spre a ajunge în Il Calcio, susține Gazeta Sporturilor.

Fostul fotbalist al lui Juventus Torino are numeroase relații în Serie A și Serie B, tocmai de aceea i-a fost simplu să încropească repede și iarna trecută o listă cu 20 de jucători care puteau ajunge împrumut, pe salarii modice, în Ștefan cel Mare.

Deian Sorescu a reușit 7 goluri și 6 assist-uri pentru Dinamo în 27 de meciuri în 2021. Acum, speră că prestațiile lui îl vor aduce mai aproape de Italia, țara campioanei europene, iar până atunci poate ajuta și clubul să se ridice. Oficialii grupării nu au de gând să-l cedeze pe orice sumă pe bănățeanul care a avut 6 șuturi spre poarta adversă, cu Voluntari, înscriind de trei ori.

“Nu mă interesează subiectul unui transfer la FCSB. Așa cum am spus, am contract cu Dinamo până în 2023. Îmi voi respecta contractul și vom vedea. Nu mi-am depus memoriu, dar am pierdut și eu bani. Nu vreau să pic prost și vreau să lămuresc. Nu sunt nici eu cu banii la zi și am restanțe ca toți ceilalți”, a declarat Deian imediat după ce a semnat un hattrick în prima etapă.

”Dacă mai dă 2-3 goluri în meciul următor, cota lui Sorescu sare la un milion de euro. Dar va fi foarte greu la Craiova, echipă bună, cu spectatori care vor susține formația gazdă, plus că avem crampe musculare, întinderi musculare, nu ne îmbătăm cu apă rece”, a comentat Iuliu Mureșan, director executiv Dinamo.

Citește și

Mihai Tudose despre salariul uriaș de europarlamentar: ”Am plâns toată ziua. Câtă ipocrizie”