Programul PNL de guvernare: ”Este probabil ca anul școlar să se desfășoare integral hibrid și online”

Copiii deja s-au obișnuit cu învățatul de acasă, în sistem online. Iar anul școlar 2020/2021 tinde să devină unul al învățământului online, fiind șanse insignificante ca el să reia mai devreme de jumătatea primăverii viitoare. În cel mai bun caz.

PNL afirmă în programul de guvernare propus electoratului, la capitolul legat de Educație, că “este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare integral în regim hibrid și online, existând nevoia planificării revenirii la școală post-pandemie”, potrivit EduPedu.ro.

“Pandemia generată de virusul Sars-Cov-2 a forțat trecerea educației într-o proportie prea mare în mediul online și a adus în prim plan nevoia de a accelera o serie de reforme structurale – digitalizarea, personalizarea educației, debirocratizarea, structurarea și adecvarea curriculumului, concentrarea pe competențe cheie și adaptarea la cerințele actuale ale unei societăți aflată în transfor- mare accelerată. De asemenea, pandemia a făcut și mai vizibile clivajele între medii sociale.

Este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare integral în regim hibrid și online, existând nevoia planificării revenirii la școală post-pandemie. Astfel, va fi adresată atât nevoia de recuperare, cât și cea de păstrare a evoluțiilor pozitive din această perioadă”, scrie la capitolul Educație-Cercetare din Programul de Guvernare propus de PNL în campania electorală pentru perioada 2021-2024.

Aceasta deși OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a trasat sarcini clare pentru redeschiderea școlilor, în condiții de securitate maximă pentru școlari (detalii aici).

Citește și

Informații oficiale de ultimă oră despre starea medicului-erou de la Piatra Neamț!

No Comments Yet

Comments are closed