Prognoza lui Andrei Caramitru dacă Dacian Cioloș câștigă șefia USR-PLUS: ”Scenariul e clar”. Detalii

Fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, a făcut o adevărată prognoză în cazul în care Dacian Cioloș va câștiga șefia USR-PLUS. El întrevede situații care ar duce la scindarea partidului, apoi a coaliției de la guvernare, mișcări uriașe pe scena politicii interne și nu numai.

”Las aici scris ca să știți consecințele unor anumite susțineri. Scenariul clar dacă câștigă Cioloș președinția USR-PLUS este așa:
– va forța o criza guvernamentală și a coaliției.
– Guvernul va pica.
– Următorul guvern va fi probabil PNL plus PSD (PSD poate doar cu susținere din Parlament). Orice reformă moare sigur. Intrăm în conflict cu UE și SUA.
– Cioloș se va poziționa total anti-Guvern, în ideea de a candida la prezidențiale în 2024. Unde, evident, nu are nici o șansă.
– PNL va diaboliza USR-PLUS după așa o schemă, pe bună dreptate. Rezultat garantat: USL sau PSD în 2024 pe toate palierele puterii. USR-PLUS ia un scor cam cât acum un an și nu mai pupă guvernarea vreodată, pentru că nici un partid nu va vrea să mai colaboreze cu ei.

Și încă ceva. Cioloș nu va mai fi șef la Renew, a pierdut susținerea tuturor grupurilor de acolo. E o chestiune de timp – trebuie doar să organizeze votul acolo să îl dea jos.

Eu doar vă zic. Să nu ziceți că nu știți ce faceți și ce votați acolo în interiorul USR-PLUS. Nu contează dacă mă credeți sau nu – treaba voastră. Aici nu speculez, ci vă spun fix țintit ce se va întâmpla pentru că știu și doar va comunic”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Citește și

Rodica Popescu Bitănescu despre Gabriela Firea: ”Am admirat mereu că vorbește o limbă română impecabil”