--> -->

Probleme mari pentru Dinamo. Notificare de la asociația lui Badea

SC Dinamo 1948 SA nu mai poate folosi denumirea de FC Dinamo, în acest sens, Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București, care deține denumirea și celelalte efecte de patromoniu, a notificat conducerea clubului, scrie playsport.ro.

În discuție intră și domeniul website-ului, fcdinamo.ro, cât și dreptul comercial de utilizare asupra stemei cu cei doi câini. Astfel, SC Dinamo 1948 SA își păstrează doar posibilitatea de a folosi stema din ultimele două decenii într-un singur mod, exclusiv în scop sportiv!

Conducerea SC Dinamo 1948 SA a fost notificată în legătură cu interzicerea folosirii denumirii de „FC Dinamo” în scop comercial și sportiv.

Atenționarea scrisă vine din partea Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București, societatea care deține drepturile de patrimoniu pentru denumirea FC Dinamo București, stema cu cei doi câini și culorile roșu-alb-galben, pe care le-a înregistrat atât la OSIM – Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, cât și la OHIM- Oficiul Pentru Armonizare în Piața Internă a UE.

Dinamo nu poate folosi site-ul oficial, marca Fotbal Club Dinamo și emblema în scop comercial

Ce înseamnă acest lucru? Cu aplicare imediată, SC Dinamo 1948 SA își pierde dreptul de a folosi denumirea „FC Dinamo” și de a utiliza în scop comercial stema cu cei doi câini, plus domeniul fcdinamo.ro.

Pot folosi emblema cu cei doi câini în Liga 1, la Dinamo 2 și la juniori, însă exclusiv în scop sportiv. atât echipa din Liga 1, Dinamo 2 și grupele care fac parte din Centrul de Copii și Juniori SC Dinamo 1948 SA rămân cu dreptul de a evolua cu stema mai sus menționată în meciurile oficiale, însă nu vor mai putea folosi denumirea FC Dinamo.

Practic, din punct de vedere al denumirii, Dinamo din Liga 1 are variantele cum ar fi: Dinamo 1948 sau SC Dinamo 1948, după modelul FCU Craiova 1948 , clubul lui Adrian Mititelu.

IDEE Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București– sau „Dinamo Badea”, cum este cunoscută societatea în folclorul mioritic al fotbalului românesc, deține 7% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA și este singura care deține în denumire „FC Dinamo București”.

Citește și

Sanoh: ”Dinamo va vâna fiecare punct”