Problemă uriașă pentru Dinamo: trebuie să plece cel puțin unul!

Dinamo are în acest moment 14 jucători străini în lot, după oficializarea mutărilor din ultimele 24 de ore, dar la regulament este stipulat că pe lista A de jucători au voie doar 13! Clubul a fost informat că trebuie să rezolve problema.

Tocmai când Dinamo s-a dezlănțuit în ultimele 24 de ore pe piața transferurilor. După ce internaționalul nord-macedonean Darko Velkovski a fost în partea secundă a cantonamentului din Antalya, bifând deja prima prezență în tricoul „câinilor”, bucureștenii au adus alți trei fotbaliști și doresc să mai facă încă un transfer în cel mai scurt timp posibil.

Marți noaptea a fost anunțată mutarea mijlocașului croat Domagoj Pavecic. Miercuri dimineață a fost parafată și oficializată aducerea lui Petru Neagu, aripă stânga, iar după-amiaza cea a mijlocașului francez Eddy Gnahore.

Regulile din Liga 1

Totuși, în acest moment, apare o problemă. Una mare pentru Dinamo. Care nu respectă, momentan, criteriile de eligibilitate pentru lista cu jucători pentru Liga 1 ce trebuie depusă la LPF. Conform regulamentului, trebuie îndeplinite niște cerințe clare privind această listă:

un număr de minimum 8 jucători formați la nivel național, adică în România
un număr de minimum 4 jucători formați la nivelul clubului
un număr maxim de 4 jucători non-Uniunea Europeană, 13 jucători străini în total, comunitari și non-UE.

În acest moment, este evident, Dinamo depășește cu unul numărul de fotbaliști străini! Au fost oficializați trei străini, Velkovski, Pavecic și Gnahore (acesta urmează să sosească la București până la finele săptămânii), plus Neagu, care are și pașaport românesc.

Dacă situația ultimului este simplă, ceilalți trei se adaugă celor 11 străini care erau deja la Dinamo încă de la începutul lui 2024.

Dinamo trebuie să decidă în aceste zile de care fotbalist străin se desparte

Fără a mai pune la socoteală că roș-albii mai caută să aducă un fotbalist străin, clubul trebuie să ajungă la o înțelegere cu cel puțin unul din cei 14 pentru rezilierea angajamentului!

Conform surselor GSP, „câinii” s-au interesat deja de pârghiile legale, regulamentare, pentru a soluționa problema. Este exclusă varianta de a discuta de pe poziții de forță cu vreun jucător, fiindcă respectivul poate merge de urgență la FIFA și are șanse sută la sută să câștige un eventual proces. Primește și toți banii trecuți în contract, plus că Dinamo poate fi sancționată! Indiferent de faptul că gruparea este în insolvență, nu poate scăpa de judecata la forul internațional.

Nu mai este valabilă nici posibilitatea ca vreunul să joace în a doua competiție internă, întrucât Dinamo a fost eliminată din Cupa României. Astfel, gruparea din Capitală trebuie să ajungă la o înțelegere cu respectivul.

Larrucea – primul plecat de la Dinamo?

Zilele următoare, în funcție de interesele echipei și ale clubului, Dinamo se poate despărți cel puțin de un fotbalist străin, probabil dintre cei mai vechi, fie că s-a obținut promovarea cu el, fie că a sosit în mercato estival

Totodată, pentru fiecare club în parte există și o listă B, unde pot fi trecuți toți jucătorii care sunt eligibili pentru regula U21, deci cei crescuți la nivel național și care să fie născuți după 1 ianuarie 2002.

Gorka Larrucea (30 de ani) are cele mai mari șanse să plece. Sunt mulți mijlocași, iar doi dintre nou-veniți, Pavecic si Gnahore, pot evolua pe postul lui.

Quentin Bena are avantajul că poate juca și mijlocaș central, dar și stoper.

Care sunt jucătorii străini de la Dinamo:

Golubovic – Slovenia/Bosnia
Velkovski – Macedonia de Nord
Bena – Franța
Lucas – Brazilia
Homawoo – Togo/Franța
Moura – Brazilia/Portugalia
Pavicic – Croația
Gnahore – Franța
Ilic – Croația
Larrucea – Spania
Dani Iglesias – Spania
Ghezali – Franța/Algeria
Goncalo – Portugalia
Abdallah – Madagascar/Franța

Jucători lui Dinamo formați la nivel național:

Began
Patriche
Cristi Costin
N. Roșu
Politic
Petru Neagu – România/Moldova

Jucători lui Dinamo formați la nivelul clubului

R. Grigore
Amzăr
A. Bani
D. Irimia
Al. Irimia
Bordușanu

Citește și

Marius Tucă, impresionat de Adrian Năstase: ”Simțim lipsa”