--> -->

Probabil, cea mai ascultată piesă de Crăciun, ”All I want for Christmas is You”. Câți bani primește anual Mariah Carey

Este una dintre cele mai ascultate melodii de Sărbători, iar mulți specialiști o consideră cea mai cântată și mai apreciată în această perioadă a anului.

Celebra piesă a fost compusă în doar un sfert de oră! Și valorează milioane de dolari, încă!

Superstar de peste 30 de ani

Cu ani în urmă, Mariah Carey avea să devină cea mai populară artistă de muzică pop din lume. Născută pe 27 martie 1969, cântăreața a ajuns cu 18 piese în top Billborad, ocupând locul trei – cea mai vândută artistă din lume, conform Recording Industry Association of America.

De asemenea, în portofliul ei se mai găsesc și cinci Premii Grammy, 19 premii Word Music Awards, 11 premii American Music Awards și 14 premii Billboard Music Awards.

Însă, pe lângă toate aceste premii, Mariah Carey este cunoscută la nivel global pentru celebra piesă ”All I Want For Christmas Is You”, lansată pe 1 noiembrie 1994, dar înregistrată în luna august, atunci când studioul în care s-a filmat clipul a fost decorat ca de Crăciun.

Mariah Carey, în colaborare cu Walter Afanasieff, a scris și compus celebrul cântec, apărut inițial pe albumul “Merry Christmas”, ce a fost lansat de artistă sub îndrumarea lui Tommy Mottola, cel pe care l-a luat de soț în 1993 și de care a divorțat în 1998.

Piesa All I Want For Christmas Is You a fost lansată în 1994, iar în ultimul sfert de secol a devenit cel mai cântat, ascultat și iubit cântec de Crăciun din lume. De exemplu, unul dintre clipurile piesei, urcat în 2009 pe Youtube, are, în acest moment, 713.922.324 de vizionări.

În 2019, la 25 de ani de la lansare, a fost pe locul unu în top Billboard 100 cele mai ascultate piese, moment în care, Mariah Carey a lansat un nou clip de celebrare al succesului piesei. Noua variantă a adunat până acum 1.664.808 vizionări.

”Piesa a devenit din ce în ce mai populară de-a lungul anilor și ăsta cred că este un lucru uimitor”, a spus Mariah Carey, conform billboard.com.

1 milion de dolari/an

La un sfert de secol de la lansare, în anul 2021, Mariah Carey a cucerit cu piesa de iarnă, compusă în doar 15 minute, și cel mai râvnit premiu: Diamond Award RIAA.

Totodată, ”All I Want For Christmas Is You”, melodia care a fost și coloana sonoara a filmului ”Love Actually” în anul 2003, îi aduce celebrei Mariah Carey, an de an, pentru că este ascultată pe toate posturile de radio și televiziune, nu mai puțin de un milion de dolari. În total, averea pe care diva internațională a agonisit-o de-a lungul vieții este estimată la 500 de milioane de dolari.

”Inima mi-e plină de emoții și nu încetez să mă uimesc de faptul că melodia mea este în continuare foarte iubită. Sunt atât de norocoasă să am așa fani. ””All I Want For Christmas Is You” a trecut prin diferite epoci ale muzicii și a rezistat”, a spus Mariah Carey, conform riaa.com.

Multe cover-uri

De-a lungul anilor, piesa a ajuns să fie cântată de multe vedete internaționale, dar și de la noi din țară. Printre numele mari de peste hotare care au cântat ”All I Want For Christmas Is You” se numără Ariana Grande, Michael Bublé, Jamie Cullum, Demi Lovato.

O surpriză pentru fanii artistei a fost și feat-ul dintre Mariah Carey și Justin Bieber, care a strâns 210.339.231 de vizualizări pe YouTube. Cei doi au cântat cot la cot ”All I Want For Christmas Is You”, melodia având și un videoclip special cu cei doi artiști.

Citește și

FOTO Imagini cu Piața Sfatului din Brașov, împodobită de Crăciun, în clipul unei noi melodii ABBA