Prințul Charles a pictat și România frumoasă și a expus-o la Londra

Prințul Charles le arată englezilor în această perioadă de ce s-a îndrăgostit de România.

Mai multe peisaje din țara noastră pictate de moștenitorul tronului Marii Britanii, pictură în acuarelă, sunt expuse la Capela Garrison în cartierul Chelsea din Londra, până pe 14 februarie.

Fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a expune în prezent în capitala Marii Britanii 79 dintre picturile sale, inclusiv peisaje din România, în decorul delicat unei capele renovate ce datează din secolul al XIX-lea.

Prințul Charles a pictat și România frumoasă și a expus-o la Londra

Prințul britanic pictează în aer liber locurile pe care le îndrăgește, precum Scoțiasau reședințe regale. Călătoriile lui sunt o sursă importantă de inspirație și astfel el a pus pe pânză diverse peisaje din Elveția, Tanzania, Franța, România și Grecia.

Vizitatorii vor putea să admire astfel munți înzăpeziți din Țara Galilor, lanțul muntos Dentelles de Montmirail din regiunea franceză Provence, peisaje de pe Muntele Athos din Grecia, sau imagini din Transilvania. Prințul Charles a pictat și peisaje din localitățile elvețiene Klosters și Saint Moritz, precum și platoul Barroux din sudul Franței.

Prințul britanic, în vârstă de 73 de ani, iubește munții, cursurile de apă, marea, având o afecțiune specială pentru un munte scoțian, Beinn a’ Bhuird, pe care l-a pictat de multe ori, în diferite perioade ale anului și din diverse unghiuri.

Moștenitorul tronului britanic a ales acuarela deoarece consideră „fotografia prea puțin satisfăcătoare”, a dezvăluit el într-un text expus alături de picturile sale, prezentate în capela Garrison din cartierul londonez Belgravia.

„Pictura necesită concentrarea cea mai intensă și, în consecință, ea reprezintă unul dintre exercițiile cele mai relaxante și terapeutice pe care le cunosc. Pictura mă transportă într-o altă dimensiune, care împrospătează anumite părți ale sufletului, la care alte activități nu pot să ajungă”, a declarat prințul Charles.

De-a lungul anilor, prințul Charles a pictat 680 de acuarele, uneori semnate A.G. Carrick, pseudonim compus din inițialele celorlalte două prenume ale sale, Arthur și George, și din titlul său de conte de Carrick.

Citește și

Pasiunea secretă a lui Codrin Ștefănescu: ”Colecționez jucării vechi comuniste”