Prinderea lui Cătălin Cherecheş a generat costuri majore. Premierul Ciolacu: „Am cerut să cumpărăm acele brățări”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a cerut achiziții mai rapide de brăţări pentru persoanele sub control judiciar, cazul fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit din România înainte ca instanța să îl condamne la închisoare și astfel a forțat statul român să cheltuiască sume mari de bani ca să îl prindă.

„Nu numai pentru fapte de corupție, ci și pentru alte fapte”

„Am avut alaltăieri o intervenţie în timpul şedinţei de Guvern şi am cerut atât vicepremierului, ministrului de Interne, cât şi doamnei ministru al Justiţiei să ia legătura cu alte state, cu Italia, cu alte state europene, să cumpărăm odată acele brăţări. Când eşti în control judiciar, când stai şi aştepţi o decizie a instanţei, să se impună aceste brăţări.

Nu numai pentru fapte de corupţie, ci şi pentru alte fapte”, a spus Ciolacu la România TV.

El a precizat că acesta este un instrument justițiar folosit de SUA şi în Europa.

„În loc să stăm şi să dăm explicaţii cum a reuşit cineva să fugă, e atât de simplu. Le-am spus «Vedeţi care sunt procedurile cele mai scumpe, cumpăraţi, că nu trebuie să cumpăraţi un milion, ca şi cu vaccinurile». Cred că trebuie să iei câteva sute”, a adăugat Ciolacu.

Ce a spus despre banii cheltuiți

Premierul PSD s-a referit şi la costurile prinderii lui Cătălin Cherecheş, fostul primar din Baia Mare, fără să ofere un ordin de mărime.

„Haideţi să şi prevenim, pentru că costurile de a-l prinde pe Cherecheş au fost unele majore. Mai mult, ai pus un angrenaj întreg european, mai mult, ai solicitat partenerilor tăi să te ajute, că nu îl prinzi întâmplător. Înţelegem ce s-a întâmplat acolo. Dar nu pot să uit că a putut să treacă cu un buletin al altcuiva cu 10 ani mai tânăr şi «dom’le eram obosit, a fost o neglijenţă».

Am o experienţă de viaţă şi eu, mi-e greu să cred. Am înţeles că sunt întâmplări şi coincidenţe. Nimic nu e întâmplător”, a mai punctat Ciolacu.

Citește și

Avem emoții, dar ce emoții frumoase! Tragerea la sorți pentru Euro 2024: ”Cum o vrea Dumnezeu”