Un dinamovist citit: „Vi-l recomand pe Bukowski”

Portughezul Goncalo Gregorio, 28 de ani, a povestit care sunt impresiile sale despre Dinamo și România după primele săptămâni aici, ce planuri are, care sunt pasiunile sale din afara terenului.

Goncalo Gregorio, 28 de ani, a devenit prima opțiune pentru postul de atacant central. A marcat, mai întâi, în Derby de România, cu FCSB (1-2), când a profitat de eroarea lui Ștefan Târnovanu, apoi a punctat din nou cu FC Voluntari (3-2), în ultima etapă, reluare de atacant după ce a inițiat faza ofensivă, printr-un „un-doi” cu Cristian Costin.

Adus din liga a treia portugheză, de la Leiria, la recomandarea directorului sportiv Gabriel Glăvan, cu care corespondase în ultimii doi ani, Gonçalo Gregório s-a integrat în „haită” și are un avantaj, în perspectiva primului „11”, în fața lui Hakim Abdallah, Cătălin Țîră sau chiar Lamine Ghezali, folosit ca vârf central în liga secundă.

Cum e viața la Dinamo: „Echipa face ce zice antrenorul”

Într-un interviu acordat GSP, lusitanul a explicat cum se simte după primele săptămâni la Dinamo

”Dacă ai încredere, poți face orice, totul pare mai ușor. Cu fiecare săptămână, ne cunoaștem tot mai bine, iar acest lucru ne ajută enorm. Echipa face ceea ce zice antrenorul, suntem într-un moment bun, s-au legat victoriile. Urmează o altă etapă în week-end, e foarte important să mergem mai departe, cu încă 3 puncte.

Antrenorul îi înțelege pe toți la echipă, și pe români, și pe străini. Și oferă cele mai bune „unelte” ca să jucăm bine. Lucrează bine Mister, mie îmi place mult. Cu mine, de exemplu, vorbește în portugheză, ceea ce mă ajută. Ne-am putea înțelege și în engleză, și în română, un pic, în sensul că înțeleg când explică la tablă în limba voastră. Cu spaniolii vorbește pe limba lor, mai vorbește și engleză, și franceză, se descurcă”, a spus Goncalo.

Goncalo Gregorio: „La Dinamo, ultrașii sunt mai ultrași decât în Portugalia”

Ce-i place cel mai mult în perioada petrecută la Dinamo?

”Fanii. Cântecele sunt minunate, iar suportul lor este foarte puternic. Este incredibil ce suporteri are Dinamo!

La Sporting Lisabona sunt mai mulți oameni la stadion, are și ultrași, dar aici, la Dinamo, sunt mai ultrași, dacă pot să zic. E diferit, aici simțim mai multă forță, căldura oamenilor pentru echipă este mai intensă.

Nu mă pot plânge, mă simt foarte bine în România. Profesia m-a adus în străinătate, poate doar lipsa familiei, a iubitei, a prietenilor se resimte în unele momente ale săptămânii de lucru. Fratele meu vine în septembrie să mă viziteze, vor veni și ceilalți. Sunt niște sacrificii pe care un sportiv trebuie să le facă”, a mai spus portughezul.

S-a recomandat

”Cred că pot lua decizii bune, să marchez sau să pasez. Atacanții vor să șuteze, să dea gol, dar uneori trebuie să pasezi, e mai ușor pentru echipă. Sunt adeptul principiului să joc pentru echipă, nu să strălucesc doar eu. Și-atunci, sigur mi se vor ivi ocazii să dau gol. Totul vine la momentul potrivit, și în fotbal, și în viață.

Am fost comparat de cei de la Dinamo cu un pitbull? Nu mi se pare ceva ieșit din comun, fiindcă și când jucam în Polonia mi-au pus o poreclă similară. Parcă era ceva legat de „lup”, de un animal agresiv, în tot cazul. Pe teren sunt o persoană, în viața privată sunt foarte liniștit”, a mai zis el.

Goncalo Gregorio: „Scriu poezii ca să-mi eliberez gândurile”

”Îmi place să citesc, foarte mult. Recunosc, uneori, îmi place să mă uit la filme, observ mesajele pe care le transmit. Încerc să devin o persoană mai bună, să învăț din orice. Mi-a plăcut foarte mult biografia lui Rafa Nadal, un sportiv și un om cu mentalitate puternică, încerc să fiu eu și tare mintal, să urc în carieră.

Dacă mai scriu poezii? Da, mai fac asta, dar prefer să rămână strict un subiect pentru mine, personal. De ce-o fac? Trebuie să scriu ceva, câteva rânduri, depinde de felul meu de a mă simți. Nu te gândi acum că scriu poezii mari! Acolo, ceva, depinde de cum sunt „in the mood”. În primul rând, încerc să-mi eliberez gândurile.

Charles Bukowski (n.red scriitorul preferat). A fost un poet și romancier american, de origine germană, nu pot decât să vi-l recomand”, a mai reacționat atacantul dinamovist.

Citește și

Locația din România aflată în patrimoniul UNESCO greu accesibilă pentru turiști: ”Ni s-a spus să nu mergem”