--> -->

Primul transfer al lui Becali în iarnă!

Până la finalul lunii decembrie, echipele din Liga 1 nu mai pot face transferuri din rândul jucătorilor care sunt sub contract, însă Gigi Becali face deja lista cu cumpărături pentru la iarnă.

Iar primul e un atacant din Liga 1, care s-a remarcat în acest tur de sezon regulat. Numele lui: Arnold Garita, 27 de ani.

S-a remarcat în Trivale

Acesta a avut evoluții bune și foarte bune în tricoul lui FC Argeș, echipă cu care a semnat în vară și pentru care a marcat 4 goluri. În plus, în ultima etapă, împotriva Universității Craiova, meci câștigat de piteșteni cu 1-0, a avut un randament fantastic. A făcut o partidă senzațională, fiind irezistibil în duelurile cu Marius Costantin, Raul Silva și Bancu, în vreme ce pe Paul Papp efectiv l-a umilit și l-a și trimis mai devreme la cabine, provocând în final eliminarea acestuia.

Becali a văzut partida respectivă și s-a arătat încântat de Garita, de care a început deja să se intereseze în ce condiții ar putea să-l transfere în pauza de iarnă. Garita e sub contract cu FC Argeș și dincolo de actualul sezon și ar fi nevoie de acordul trupei antrenate de Andrei Prepeliță pentru ca africanul să ajungă la FCSB.

În vară, Becali a dorit să ia un alt fotbalist din Trivale, pe Ișfan, însă oferta de 500.000 de euro pe care a făcut-o a fost respinsă de FC Argeș, care a solicitat cel puțin dublu, astfel că transferul nu s-a realizat.

Garita a marcat și împotriva FCSB-ului

În iarnă, după ce campionatul se va întrerupe, între 20 decembrie și 20 ianuarie, conform GSP, Becali le va face o propunere celor de la FC Argeș pentru a-l aduce pe Garita sub comanda lui Dică.

Patronul roș-albaștrilor fusese impresionat de camerunez inclusiv în meciul direct, de acum două etape, când FCSB s-a impus cu mare dificultate, scor 3-2, după ce Garita marcase un gol fabulos, cu o execuție deosebită, direct în vinclu, de lângă Tamm, dintr-o poziție complicată, în unghi. În meciul cu Craiova, Garita n-a înscris, însă a produs faza golului, celelalte 3 reușite din actualul sezon fiind cu U Cluj, Mioveni și Chindia.

Atacantul camerunez al Argeșului ar fi al 9-lea străin din lotul antrenat de Nicolae Dică. Cei 8 de acum sunt: Dawa (Camerun), Tamm (Estonia), Radunovici (Muntenegru), Bouhenna (Algeria), Edjouma (Franța), Nikolov (Macedonia), Omrani (Franța), Compagno (Italia). z

A fost la liga a 3-a și a 4-a până să ajungă în România

Garita practic nu a existat ca fotbalist, la un nivel cât de cât decent, înaintea să semneze cu FC Argeș. În sezonul trecut a evoluat la o echipă total anonimă din Franța, Bourg-Peronnas, care se afla în liga a 3-a. Și până la acest club, el a activat tot în al treilea eșalon din Franța.

În vara lui 2018 l-a achiziționat Charleroi, formație din prima ligă belgiană, dar n-a jucat niciun meci acolo. Singurul club la care a jucat în afara Franței, până în această vară, a fost Plymouth Argyle, în liga a 4-a din Anglia. În ultimii 4 ani, Garita a jucat 105 meciuri în a treia divizie din Franța, la 4 echipe, pentru care a înscris 35 de goluri.

Citește și

Nu are cum să se facă voia lui Becali! Cine e out de la FCSB