--> -->

Primul parc din Oradea destinat persoanelor cu dizabilități

Centrul “The Spot” a pregătit proiectul unui parc amenajat special pentru persoanele cu dizabilități. Pentru a putea amenaja gradina, voluntarii centrului de tineret caută sponsori dornici să-i susțină pe parcurul proiectului.

Viitoarea grădină ar urma să fie amenajată în curtea interioară a Centrului „The Spot”, aflat în Piaţa Rahovei nr. 1 din Oradea. Potrivit proiectului realizat cu sprijinul arhitectului Sebastian Ianc, grădina ar urma să fie un loc deschis pentru oricine caută „susţinere, sprijin şi noi prieteni”.

„Scopul nostru este de a oferi un loc prietenos şi 100% incluziv tuturor celor care îl caută! Vrem să ne implicăm prin desfăşurarea unor programe interactive şi incluzive pentru persoanele cu nevoi speciale, pentru a-i include in viaţa socială şi in comunitate”, au transmis iniţiatorii proiectului.

Grădina va avea în centru un loc destinat „focului de tabără”, potrivit atât pentru persoanele cu dizabilităţi, cât şi pentru însoţitorii acestora. În parc ar urma să fie construită o scenă, cu 60 de locuri, din care jumătate pentru persoane cu dizabilităţi, iar zona va fi completată de trei „ciupercuţe” destinate workshop-urilor, măsuţe destinate jocurilor de tot felul şi un bar. Fireşte, toaletele ar urma să fie adaptate persoanelor cu dizabilităţi, iar grădina va avea şi rampe de acces specifice.

Voluntarii vor organiza o licitaţie virtuală cu lucrări de artă făcute de elevi şi adolescenţi bihoreni. Cei care doresc să-şi doneze picturile sau alte opere pentru această licitaţie, sunt îndemnaţi să contacteze centrul, pe pagina de Facebook „The Spot Youth Center Oradea”.

Unul dintre promotorii proiectului este Florin Mihuţ, un tânăr imobilizat în scaun cu rotile care vrea să participe la Jocurile Paralimpice.

Citește și

“Salvați Copiii” mesaj pentru guvernanți: „Limitare a accesului copiilor la educație”