--> -->

Primul județ din România care va începe testarea în masă a populației. Care va fi ordinea

România începe să se miște în privința testării în masă a populației în plină pandemie de coronavirus. Până acum, în două luni, s-au efectuat un total de 175.000 de teste, conform cifrelor oficiale. Primul județ din țară care va demara acțiunea de testare în masă a locuitorulor este Alba, începând de săptămâna viitoare. Zilnic, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) va realiza până la 4.000 teste.

Bineînțeles, prioritate vor avea cei cu risc crescut. Dar și angajații din instituțiile publice, urmând ca apoi și populația. Din informațiile oficiale furnizate, DSP Alba va elabora un mode științific de realizare a eșantioanelor pentru ca gradul de acoperire să fie ridicat. Conform Digi 24, metodele sunt protocoale ale Organizației Mondiale a Sănătății și Universității Ben Gurion din Israel. Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a informat opinia publică vizavi de cum se va desfășura testarea.

”Vor fi făcute 4.000 de teste pe zi. Există mai multe modalităţi de testare în masă, aceasta urmând a fi realizată pe grupuri de persoane cu legătură epidemiologică. Spre exemplu, va putea fi testat câte un membru din fiecare familie de pe o anumită stradă”, a spus el.

Citește și

Ce zice Streinu-Cercel: ”Lăsăm distracția!”