--> -->

Primul interviu al lui Mario Iorgulescu: ”Preferam să fiu în pârnaie”

În primul interviu după accidentul de circulație pe care l-a provocat în 2019, în care a murit un tânăr de aceeași vârstă cu el, Mario Iorgulescu, 27 de ani, a declarat pentru Fanatik că regretă ”greșeala”, își cere scuze familiei îndoliate și o asigură de ”sprijinul său” și al familiei sale.

”Am momente când o iau razna”

Fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, este internat într-o clinică de psihiatrie, în Italia: ”Am o leziune la lobul frontal, medicii spun că e de când eram copil, de când am căzut în cap. Nu mă simt deloc bine, am momente când o iau razna”.

”Am făcut aici și terapie cu magneți și cu electroșocuri. Din ce știu, problemele mele medicale nu pot fi tratate în România… Și nu aș vrea să sfârșesc într-un spital de nebuni. Nu pot pleca din clinică fără acordul tatălui meu, are tutelă totală acordată de statul italian”, a precizat Iorgulescu junior care trăiește din banii primiți de la părinți.

”Am plâns un an și jumătate”

Spune că regretă accidentul mortal pe care l-a provocat și susține că: ”Am plâns un an și jumătate, în fiecare, zi, în hohote”.

”Preferam să fiu la pârnaie, era mai simplu decât aici, dar să fiu sănătos. Aveam cu cine să vorbesc măcar, trecea timpul mai repede decât aici”, a mai declarat el în interviu.

”Îmi cer scuze familie victimei. Oamenii mai și greșesc”

A transmis apoi un mesaj pentru familia tânărului pe care l-a omorât în accident: ”Nu am încercat să vorbesc vreodată cu familia victimei. Dar aș vrea să le transmit ceva, să îmi cer scuze! Vreau să le spun întâi condoleanțe. Chiar sunt sincer. Dar vreau să le spun că oamenii mai și greșesc. Aș vrea să dau timpul înapoi, nu aș mai face acea greșeală”.

”Nu pot să dau timpul înapoi, dar pot să le fac o promisiune. Voi avea grijă de copiii lui, știu că este greu fără tată, nu le va lipsi nimic, niciodată, mă voi ocupa personal, eu și familia mea.

”Nu cred că merit 20 de ani”

Dacă vor să mă condamne, o să fac și închisoare. Dar nu cred că merit 20 de ani”

În privința procesului, a declarat: „Sper să se judece corect, să nu fiu judecat după nume sau după ce am făcut în trecut. Îmi asum acea greșeală, dacă vor să mă condamne, o să fac și închisoare. Dar nu cred că merit 20 de ani pentru acea greșeală pe care o regret. O viață e pierdută deja, sper să nu o nenorocească și pe o a doua”.

”Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare și să îmi fac pedeapsa în Italia”, mai spune Iorgulescu, care e dat în urmărire de Poliția Română în 2020. Pe numele lui au fost emise două mandate europene de arestare: primul, după ce, în mai 2020, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea lui preventivă în dosarul de omor; al doilea, pentru condamnarea definitivă la 3 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la lipsire de libertate, pentru o faptă anterioară accidentului, decisă în aprilie anul trecut de Curtea de Apel Bucureşti.

Cum s-a produs loc accidentul

Pe 7 septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a mers la o petrecere într-o localitate de lângă Bucureşti. Acolo, a început să se certe la telefon cu fosta lui prietenă, iar în jurul orei 3.00 dimineața s-a urcat la volan și a plecat spre București. Conducea o mașină primită cadou de la tatăl său, un Aston Martin model DBS, de 300.000 de euro.

La intrarea în Capitală, având 143 km/h, după cum au stabilit anchetatorii, Iorgulescu jr a intrat pe contrasens şi a izbit frontal un alt autoturism. Acesta era condus de Daniel Vicol, 24 de ani, care a murit pe loc. El avea doi copii, de 4 luni, respectiv 7 ani, la acel moment.

Rănit în accident, Iorgulescu a fost dus la Spitalul Elias, unde i-au fost recoltate probe biologice. Testele de specialitate au arătat că se afla sub influenţa cocainei şi avea o alcoolemie de 1,96 g/l, de peste două ori mai mare decât valoarea de la care fapta e pedepsită de legea penală.

În septembrie 2019, imediat după accidentul mortal provocat de el, Mario Iorgulescu a fost transferat de părinții lui în Italia și internat într-o clinică. În această vară, Curtea de Apel din Milano a respins cererea de extrădare a lui Mario Iorgulescu, deoarece starea lui psihică „este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil”, au precizat magistrații italieni.

Citește și

Anca Țurcașiu, asaltată cu propuneri după divorț: ”Unele sunt agresive”