Primele mutări din mercato pentru Dinamo! Vechi cunoștințe

Dinamo va rezolva la începutul verii interdicția privind transferurile, indiferent de deznodământul de la baraj, apoi vor urma transferurile.

Dinamo – FC Argeș, turul barajului de promovare/menținere în SuperLiga, se va juca pe 29 mai, de la ora 20:00 pe Arena Națională. Returul este prevăzut pe 3 iunie, în Trivale.

Un an de interdicție la transferuri pentru Dinamo

„Câinii” au avut un sezon complicat în Liga 2, dar luptă să dea lovitura finală în dubla de la baraj cu alb-violeții lui Bogdan Vintilă.

Indiferent de deznodământul confruntărilor cu piteștenii, conducerea clubului din Ștefan cel Mare a anunțat că va rezolva una dintre problemele majore cu care s-a confruntat Dinamo pe durata ultimului an.

Roș-albii au avut interdicție la transferuri din cauza unor foști fotbaliști care au reclamat gruparea forurilor internaționale. Bucureștenii vor achita restanțele și vor putea să se implice din nou în mercato. Fie pentru a se întâri în perspectiva Ligii 1, fie pentru a reveni în forță în proximul sezon de Liga 2 pentru a rezolva promovarea directă în 2024.

Ricardo Grigore a jucat mai mult în Bănie decât la Ploiești

Printre mutările pe care Dinamo le va rezolva imediat cum se va ridica interdicția la transferuri, susține GSP, sunt fundașul central Ricardo Grigore (24 de ani) și mijlocașul lateral Geani Crețu (23 de ani). Cei doi au fost împrumutați pe durata ultimului sezon. Fie la FCU Craiova, respectiv Petrolul Ploiești, fie la FC Argeș, cazul lui Crețu, chiar adversara de la baraj a dinamoviștilor.

15 meciuri a adunat Ricardo Grigore în ultimul sezon, 13 pentru juveți, 2 pentru ploieșteni

În ceea ce-l privește pe Rici Grigore, „câinii” l-ar fi dorit și în iarna 2023 pe jucătorul crescut în propria academie, dar interdicția la transferuri implica și angajarea fotbaliștilor dați împrumut la alte cluburi.

Ar fi fost nevoie de semnarea unui contract, astfel că, după ce nu a mai intrat în atenția celor de la FCU Craiova, Ricardo Grigore a fost transferat, temporar, de Petrolul Ploiești.

Geani Crețu, importanță deosebită la FC Argeș

Un caz deosebit este cel al lui Geani Crețu. Fotbalist polivalent, jucătorul a fost avantajat de regula U21 de la nivelul primei divizii, jucători născuți după 1 ianuarie 2000 în ediția 2022/2023.

Astfel, Geani a fost unul dintre puținii fotbaliști U21 ai piteștenilor și a fost rulat de către argeșeni pe durata acestui campionat.

21 de meciuri a adunat Crețu la Pitești, având și un assist, evoluând în medie 55 de minute în actuala ediție în partidele alb-violeților.

6 partide a strâns Geani ca integralist la FC Argeș, are 12 meciuri în care a evoluat cel puțin o oră pentru piteșteni.

Citește și

Greva continuă, profesorii se pregătesc să iasă în stradă: „Vor fi proteste în mai multe județe, inclusiv în București”