Primarul Piedone, ridicat de pe aeroport!

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat vineri dimineață de pe aeroportul Otopeni, informează publicația Q Magazine, care citează surse din lumea justiției.

La sediul DNA

Potrivit sursei citate, Piedone urma să plece în Italia. Informația a fost confirmată și pentru Libertatea, primarul sectorului 5 fiind ridicat în jurul orei 7:00 – 7:30.

Potrivit site-ului G4 Media, Piedone a fost ridicat într-un nou dosar, altul decât Colectiv în care fusese condamnat în primă instanță. În acest moment, Piedone s-ar afla la sediul DNA la audieri.

Piedone aștepta decizia finală în dosarul Colectiv

În dosarul Colectiv, în care este acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu, Cristian Popescu Piedone încă aşteaptă verdictul final al instanţei. Pe fond, la Tribunalul Bucureşti, fostul primar al Sectorului 4 a primit o condamnare de 8 ani şi 6 luni de închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti, care va da verdictul final, a rămas în pronunţare din 21 decembrie 2021, iar de atunci, anunţarea deciziei definitive a fost amânată de cinci ori.

Marţi, 3 mai 2022, va fi ziua în care Piedone va afla dacă va merge sau nu la închisoare pentru tragedia petrecută la Colectiv în 2015.

65 de oameni au murit, iar alţi 146 au fost mutilaţi pe viaţă, în urma incendiului produs într-un club din Bucureşti, în seara de 30 octombrie 2015.

Citește și

Părintele Pimen Vlad: ”Răspunde-i tu la întrebări, nu-l pune în fața TV și internet”