Primăria Capitalei vrea să aducă păsări de pradă în Parcul Cișmigiu care să alunge ciorile”. ”Testăm soluţii noi”

”Soluția” pentru alungarea păsărilor a fost anunțată joi dimineață de viceprimarul Capitalei Horia Tomescu, care a precizat că este vorba de păsări de pradă, special antrenate în acest scop.

Care este contextul

”După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cişmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluţii pentru a alunga păsările din parc.

În cadrul studiului «Ciorile din Grădina Cişmigiu. Vecini cu aripi», proiect câştigător în cadrul secţiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfăşurat o acţiune cu caracter experimental”, a transmis Tomescu, pe pagina sa de Facebook.

”Vreau să mă asigur”

Astfel, cu ajutorul păsărilor de pradă, autoritățile locale vor să verifice ”eficienţa metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile şi locurile”, a precizat Tomescu.

El a menţionat că zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialişti să sperie şi să gonească populaţia de păsări din Cișmigiu. ”Vreau să mă asigur că oamenii îşi pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura şi de natură, dar şi de curăţenia pe care o aşteaptă”, a transmis Tomescu.

Citește și

Dani Oțil i-a dăruit o mașină soției sale de ziua ei de naștere