--> -->

Prima victorie a lui Dinamo împotriva lui Șerdean

Tribunalul București a respins astăzi contestația formulată de Dorin Șerdean (53 de ani) împotriva tabelului definitiv actualizat al creanțelor SC Dinamo 1948 SA.

Ce spune instanța

Instanța a anunțat soluția pe scurt: ”Admite excepția tardivităţii formulării contestației, invocată de administratorul judiciar. Respinge contestația împotriva tabelului definitiv actualizat al creanțelor publicat în BPI nr. 14182/06.09.2022, astfel cum a fost precizată, ca tardiv formulată. Respinge cererea formulată de administratorul judiciar de amendare a contestatoarei.

Cu apel în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția pârților prin mijlocirea grefei instanței, azi 15.11.2022″.

Ce voia Șerdean

”Cu privire la tabelul creditorilor, eu am contestat faptul că APCH a fost încadrată greșit cu creanța de circa 5.800.000 lei în categoria creditori cu cauza de preferință și că trebuia încadrată cu toate creanțele în categoria creditori chirografari”, explica zilele trecute Șerdean.

Acționarul majoritar Dorin Șerdean este înscris la masa credală cu 16.185 lei, la categoria creditori salariați, cu ordinea de preferință.

Omul de afaceri din Alba Iulia este nemulțumit de faptul că administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, i-a refuzat votul în Adunarea Generală a Creditorilor, considerând că nu este un simplu creditor, ci că el controlează Dinamo 1948 S.A., prin intermediul Lotus Perfect Products SRL.

Tribunalul București va judeca miercuri și contestația formulată de Dorin Șerdean împotriva hotărârii Adunării Generale a Creditorilor Dinamo 1948 SA din 14 octombrie 2022, în bază căreia a fost votat Planul de reorganizare, modificat, cu prelungirea perioadei de reorganizare.

Miza noului plan este modificarea acționariatului. Se poate ajunge la apariția APCH ca acționar majoritar și îndepărtarea influenței lui Dorin Șerdean și Nicolae Badea la clubul roș-alb prin „actualizarea” actului constitutiv al SC Dinamo 1948 SA în temeiul articolului 133 alin. 6 din Legea insolvenței nr. 85/2014.

Ce va urma

Astfel, dacă Planul modificat va fi aprobat și de judecătorul sindic, APCH devine acționar majoritar, cu 99,17%, în acest moment fiind doar acționar minoritar, cu 20,06%. Dorin Șerdean/Lotus, acționarul majoritar de acum, se va prăbuși de la 72,87% la doar 0,75%, Nicolae Badea/ACSFC Dinamo de la 7,03% la 0,07%, iar Cornel Dinu de la 0,03 la 0,003%.

După această modificare propusă instanței de către administratorul judiciar urmează reducerea capitalului social subscris vărsat, în prezent în valoare de 41.000.000 lei, al SC Dinamo 1948 SA, prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune.

Valoarea capitalului social subscris va fi de 90.200 lei, valoarea minimă prevăzută de lege fiind de 90.000. Apoi, se dorește creșterea capitalului social prin infuzia de capital și conversia creanțelor în acțiuni.

Noul plan de reorganizare va fi analizat de judecătorul sindic la termenul din 21 noiembrie.

Citește și

”Man of God” în cinematografele din România