Gaz Metan, dezmembrată, avantaj Dinamo!

Dinamo a dezmembrat-o pe Gaz Metan fix înaintea meciului direct, Moura, Grădinaru și Morar au semnat cu ”câinii”, în timp ce Irobiso urmează să o facă imediat ce va fi dat liber la comisii, zilele viitoare.

Alți jucători care au devenit liberi, din cauza colapsului financiar al medieșenilor, Ioan Filip s-a înțeles din nou cu U Cluj, iar Răzvan Trif ar putea semna cu Rapid.

Gaz Metan e nevoită să apeleze la juniori pentru meciul cu Dinamo, de vineri, de la ora 19:55.

Meci blocat la pariuri

La Gaz Metan au mai rămas opt jucători importanți, dintre care doi, Chamed și Irobiso, au memorii depuse și așteaptă judecarea lor ca să plece și ei. Astfel, antrenorul Ilie Poenaru a fost nevoit să completeze lotul cu 8 juniori pentru meciul cu Dinamo.

Duelul a fost blocat încă de ieri de majoritatea caselor de pariuri din România. Inițial, bookmakerii au propus o cotă avantajoasă pentru un triumf al lui Dinamo.

Sâmbătă, succesul roș-albilor era creditat cu 2,40. Între timp, cota a scăzut până la 1.70, pentru ca ulterior meciul să dispară din ofertele bookmakerilor.

”Câinii” dau peste niște neexperimentați

În acest moment, Gaz Metan are 12 jucători cu experiență în Liga 1. Aceștia sunt: Buzbuchi (28 de ani), Gaspar (19 ani), Cr. Avram (18 ani), Dobrescu (29 de ani), Matricardi (28 de ani), Chamed (28 de ani), Mathaus (31 de ani), Kanda (21 de ani), Dr. Iancu (19 ani), Paul Costea (22 de ani), Francisco Junior (30 de ani), Șteau (20 de ani).

Ilie Poearu a decis să mizeze pe 8 juniori: Grosz (portar la Gaz Metan U19), Maxim (mijlocaș la Gaz Metan U19), Covaci (mijlocaș la Gaz Metan U19), Domșa (mijlocaș la Gaz Metan U19), Țala (mijlocaș la Gaz Metan U17), Ursu (mijlocaș la Gaz Metan U17), Noian (atacant la Gaz Metan U17), Mocan (mijlocaș la Gaz Metan U17)

În cel mai bun caz, în condițiile în care vor putea fi apți fizic, Poenaru ar putea alinia cea mai bună formulă cu Buzbuchi – Kanda, Matricardi, Domșa, Dobrescu – Cr. Avram, Maxim – Chamed, Gaspar, Hașfar – P. Costea

Oricum, Matricardi revine după o accidentare de durată, iar Francisco Junior (oricum, suspendat pentru etapa de vineri) și Chamed nu sunt deciși dacă vor mai juca la Gaz Metan.

Mai pierd 6 puncte pe 23 februarie?

Medieșenii au fost deja depunctați, li s-au luat două puncte din cauza unei datorii către Ronaldo Deaconu. Aveau săi plătească fostului lor mijlocaș 110.000 de euro.

Pe 23 februarie va fi termen într-un alt proces în care Gaz Metan riscă depunctarea. Clubul e dator la Mihai Teja și la doi dintre asistenții fostului antrenor. În total au să le dea 70.000 de euro.

Dacă ardelenii nu vor achita până atunci, lor le vor mai fi luate șase puncte, câte două puncte pentru datoria înregistrată față de fiecare angajat!

Ieri a fost un termen și în procesul în care creditori vechi solicită readucerea lui Gaz Metan în insolvență, întrucât ieșirea din insolvență ar fi fost ilegală, fără achitarea tuturor datoriilor. Judecătorul a hotărât amânarea speței până la data de 15 martie.

Citește și

Vasile Astărăstoae: ”E nevoie de ”vaccin” contra imposturii și fraudei”