--> -->

Prima reacție a Soranei Cîrstea după suspendarea Simonei Halep: „Poate sunt eu paranoică”

Sorana Cîrstea (33 de ani, 25 WTA) a vorbit în premieră despre suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep (31 de ani).

ITIA a făcut anunțul suspendării Simonei pe 12 septembrie. Decizia nu este definitivă. Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS în termen de 21 de zile. Halep a și precizat că aceasta e intenția ei, de a contesta suspendarea.

Suspendarea Simonei ar expira la data de 6 octombrie 2026. În acel moment, Halep va avea 35 de ani.

A trecut o săptămână de la verdictul tribunalului independent Sports Resolutions, acela de a o suspenda pe Halep 4 ani.

Nu au fost niciodată prietene

Nume mari din tenisul românesc au reacționat, precum Ilie Năstase, Ion Țiriac și Virginia Ruzici, iar acum a venit și rândul Soranei Cîrstea, cea mai importantă jucătoare din România în clasamentul WTA al momentului, să vorbească despre „cazul Halep”.

Cîrstea, fostă colegă în echipa de FED Cup cu Halep, a declarat că o consideră nevinovată pe Simona. Cele două au avut relații reci o bună perioadă de timp.

„O cunosc pe Simona. Nu cred că vreodată s-a dopat conștient. Această suspendare este pentru un om nevinovat”, a declarat Sorana Cîrstea, potrivit sport.ro.

Sorana Cîrstea: „Poate sunt puțin paranoică, dar mi-a fost frică să mai iau orice”

Numărul 25 WTA a povestit prin ce a trecut în urmă cu un an, când Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat, o substanță interzisă.

„Mi-a fost frică să mai iau orice, mi-a fost frică să mai iau și o aspirină. Poate sunt puțin paranoică, dar nu este de joacă. Este coșmarul oricărui sportiv”, a declarat Sorana Cîrstea, conform sursei menționate.

”Niciodată nu s-au găsit substanțe interzise, cu excepția datei de 29 august, când s-a găsit în urină o cantitate infimă. Acum voi merge la TAS. O să fac apel la această decizie fără sens! Sper ca adevărul să iasă la iveală. Voi lupta până la capăt. Într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată și că sunt curată”, a punctat deunăzi fostul lider mondial, Simona Halep.

Citește și

Reghe, veste extraordinară de ziua lui: ”1 + 1 = 4”