--> -->

Prima reacție a lui Victor Ponta după tragedia de la Piatra Neamț: ”Incompetența ucide! La fel și ipocrizia, și fariseismul!”

Victor Ponta a demisionat la câteva zile de la tragedia de la Colectiv, din București, din toamna 2015. Acum, președintele ProRomânia a avut o ieșire vehementă după incendiul de la ATI Piatra Neamț.

Nu a menajat pe nimeni, inclusiv pe Marcel Ciolacu și PSD, care anunțaseră dimineață că suspendă activitățile de campanie electorală în semn de solidaritate cu victimele tragediei din Moldova (detalii aici).

”Și cu ce-i ajută pe oameni că voi nu mai faceți campanie acum? Ajută victimele și rudele lor cu ceva? Îl ajută pe medicul erou care, la 5 ani de la Colectiv, trebuie transportat în afara țării pentru îngrijiri medicale? Îi ajută pe bolnavii mutați forțat de la Piatra Neamț la Iași, unde condițiile sunt la fel de rele? Sau prin anunțul că opriți campania vă faceți și voi campanie pe tragedia oamenilor?

1. Credeți că așa uită oamenii că după ce am demisionat eu din funcție după tragedia de la Colectiv, spre bucuria lui Dragnea și a ”securiștilor” de pe lângă el – toți rămași și acum în conducerea partidului) l-ați votat pe Cioloș? Care bineînțeles că nu a făcut nimic să îmbunătățească sistemul de Sănătate?

2. Credeți că așa uită oamenii că ați avut Guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă în care nu s-a făcut niciun spital nou? Că ați abandonat proiectul spitalelor regionale doar pentru că erau promovate de Corina Crețu?

3. Credeți că așa uită lumea că l-ați votat pe Orban, Tătaru și guvernul de incompetenți și hoți – care acum se spală pe mâini de orice responsabilitate și aruncă toată responsabilitatea pe Arsene și PSD care au condus CJ Neamț în ultimii ani?

4. Credeți că așa uită lumea că ați luat un incompetent de la PNL, în 2019 se pupa cu Orban și Rareș pe scenă, și l-ați pus manager la Spitalul Morții? După ce PNL pusese înainte un patron de Pompe Funebre?

5. Credeți că așa uită lumea că ați inițiat legea privind alegerile locale în 27 septembrie mână în mână cu PNL? Și că acum v-ați prefăcut la Senat că nu mai puteți schimba data alegerilor parlamentare? Și plângeți cu lacrimi de crocodili pe umărul celor îmbolnăviți de Covid din cauza campaniilor electorale?

6. Credeți că așa uită lumea că o armată de doctori sunt în campanie și la televiziuni pentru interesul vostru politic în loc să trateze bolnavii în spitale? Poate acum îi trimiteți înapoi la munca lor – mult mai importantă decât aceea de agent electorală sau de parlamentar.

De la Cioloș și Orban nu aveam absolut nicio așteptare. Nu i-a interesat niciodată sistemul de sănătate. Doar voturile și pozițiile lor bănoase la Bruxelles sau la Palatul Victoria! De la USR nici atât. Acum, au uitat brusc cum ”corupția ucide”. Și că au avut guvernarea și în 2016 și în 2020 și au fix nimic din ce criticau la mine! De la Iohannis nu mă așteptam deloc să ceară demisia Guvernului, cum a făcut acum 5 ani când a fost vorba de un club privat, nu de un spital public.

Dar de la voi oamenii așteptau soluții și sprijin, nu să vă opriți campania! Incompetența ucide, dar ipocrizia și fariseismul vostru sunt la fel de nocive! Mai bine faceți campanie și spuneți cum o să faceți după 6 decembrie exact ce nu ați făcut deloc în ultimii 5 ani. Eu nu vă cred, dar mai găsiți ceva naivi”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Citește și

Ipoteză șocantă: medicul erou, ficțiune?! Fost polițist criminalist de la ”Giulești” și ”Colectiv”: ”A dres busuiocul”