Prima reacție a lui Iohannis după avertismentul Patriarhului Daniel + ce va face președintele la 5 ani de la Colectiv

Reacția Patriarhului Daniel după ce doar bucureștenii au avut voie să se închine la racla Sf. Dumitru a fost comentată în fel și chip în ultimele zile. Mai ales că ÎPS a avut și-o poveste pe care a atașat-o discursului său, cum că ”în 1989, când comuniștii n-au permis accesul la biserică de Sf. Dumitru, pe 27 octombrie, regimul a căzut la puțin timp după”.

Președintele Klaus Iohannis a avut o reacție în această seară, una diplomatică, împăcăciutoare, îndemnând Guvernul și Patriarhia să colaboreze spre binele românilor. ”Da, eu cred că este nevoie de aprofundarea dialogului între părți și cred că se poate ajunge la o colaborare între cele două părți, care ar fi până la urmă în beneficiul românilor”, a spus Klaus Iohannis.

Vineri, 30 octombrie, se împlinesc 5 ani de la tragedia de la clubul ”Colectiv”. Președintele Klaus Iohannis a dezvăluit, în premieră, la conferința de presă de miercuri, ce va face poimâine. “Cu siguranță că lucrurile s-au schimbat și am îmvățat ceva, cel puțin politicienii responsabili. Dacă vă referiți la ”Colectiv”, vineri se împlinesc 5 ani și pot să vă spun în premieră că voi promulga leagea privind extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și

Un muzeu dedicat Părintelui Dumitru Stăniloae în inima Bucureștiului

No Comments Yet

Comments are closed