Prima reacție a lui Ioan Niculae după condamnare: ”Mă întorc”. UPDATE

Patronul Astrei Giurgiu și unul dintre cei mai bogați oameni ai României, Ioan Niculae, a fost condamnat la 5 ani în Dosarul Interagro și a fost dat în urmărire în România, nefiind găsit la domiciliul său de la Zimnicea.

UPDATE Vineri, 19 februarie, ora 15:00

Omul de afaceri s-a întors, așa cum a promis, după o vizită în Italia, la o clinică, și a fost încătușat de la soirea pe aeroportul Otopeni.

Stirea inițială:

Omul de afaceri a vorbit, joi, în direct la Antena 3, despre condamnare și a dat detalii despre când va reveni în țară.

„Sunt în Italia, eram internat la o clinică. După primirea veștii, mă pregătesc să vin în țară. Mâine (n.red vineri) vin în țară. Nu credeam că se va da o sentință astăzi, după decizia CCR privind evaziunea fiscală. Nu am reușit să vorbesc cu avocatul, voi vedea ce se va întâmpla.

Sunt convins că nu voi beneficia de această lege (n.red – decizia CCR privind evazioniștii), vor face orice să nu beneficiez de această lege. Nu ați văzut justiția românească, de termen de două zile. E cineva care are grijă de mine. Legea nu va avea efect asupra mea”, a spus Ioan Niculae.

În prima instanță, Ioan Niculae primit o sentință 3 ani și 6 luni. Procurorii au făcut apel, au cerut pedeapsa maximă, iar astăzi a venit verdictul. Patronul celor de la Astra a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. În minuta ședinței se precizează că din cei 5 ani va fi scăzută perioada deje petrecută după gratii, la precedenta condamnare. E vorba de un an, 3 luni și 13 zile.

Pe lângă această pedeapsă, lui Niculae i s-a interzis și dreptul de a fi acționar, asociat și administrator în cadrul unei societăți comerciale, timp de 3 ani de zile, după executarea pedepsei principale, informează G4Media.

Citește și

Ei sunt artiștii ce au compus expoziția din altă lume de la Primăria Sectorului 1