Prima reacție a Elenei Udrea după ședința Curții de Apel: ”Nu mai sunt haiduc, de ce să fug?” UPDATE

Curtea de Apel Bucureşti decide azi dacă Elena Udrea va fi plasată sub control judiciar. Condamnată la 8 ani de închisoare cu executare, Udrea a declarat că ”va lupta pentru ea și pentru copilul ei”.

UPDATE 15:10

Judecătorii au respins cererea DNA ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar! Astfel, ea este liberă să plece din țară dacă dorește. Totuși, fostul ministru al Turismului a dat asigurări că nu deveni fugitivă.

Știrea inițială:

Elena Udrea a transmis după ședința de la Curtea de Apel București că ”este un om rațional” și nu are de gând să plece din țară la câte procese are și la situația ei familiară.

”La câte procese am nu de ce să plec din țară. Eu am experiența statului în pușcăriile de afară. Eu sunt un om rațional. Eu m-am întors acasă ca să-mi cresc copilul. Mi-am asumat acest lucru. Nu mai sunt singură ca acum 5 ani când mă puteam muta ca un haiduc. Am un copil acum.

Nu mai sunt ministru de 7 ani, parlamentar de 6 ani. Cum, Doamne, este Elena Udrea cel mai rău lucru pentru țara asta?! Chiar nu s-a găsit nicio persoană în perioada asta”, a reacționat Elena Udrea.

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009, decizie care nu e definitivă, iar judecătorii Curții de Apel vor trebui să se pronunţe cu privire la “luarea măsurii arestării preventive propusă de DNA/DIICOT (art.223 NCPP) luarea măsurii preventive a controlului judiciar”, transmite News.ro.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare, iar fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009.

”Eu m-am întors de bună voie din Costa Rica. Nu am de gând să plec nicăieri”, a transmis Udrea înainte ședinței de la Curtea de Apel București, după ce în ultimele zile au existat zvonuri că ar putea să părăsească țara.

”Nu ştiu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înţeleg cum va dormi această femeie liniştită la noapte”, a declarat Elena Udrea imediat după decizia instanţei. Sumele care au făcut obiectul luării de mită vor fi confiscate. Decizia nu este definitivă.

Citește și

Luați în vizor: ”Puteau să-și ia și bătaie” și ”Era de doi ani cu suspendare”