Prima decizie luată de Șerdean, după ce a vândut acțiunile lui Dinamo

Dorin Șerdean (53 de ani) începe să-și regleze conturile cu Dinamo, după ce a vândut pachetul de acțiuni firmei Red&White 2022 Management.
Context

Curtea de Apel București a anunțat că fostul acționar majoritar a renunțat la procesul deschis pe 17 noiembrie 2022, după ce Tribunalul București i-a respins contestația împotriva Planului de reorganizare modificat aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor lui Dinamo, la 14 octombrie 2022.

În comunicarea din 21 martie, Curtea de Apel a anunțat că suspendă judecata apelului declarat de Dorin Șerdean. ”Apelantul a depus la dosar cerere de renunțare la judecată și la dreptul pretins”, a menționat instanța.

Șerdean și-a cesionat către Red&White Management 2022 SRL creanța în cuantum de 16.185,00 lei, pe care o avea înscrisă la masa credală, la categoria salariați.

Nu se lasă!

Pe de altă parte, Dorin Șerdean continuă procesul pentru dizolvarea APCH. Următorul termen de judecată, 15 mai 2023.

Planul de reorganizare modificat aprobat de adunarea creditorilor la 14 octombrie 2022, dar respins de judecătorul sindic, presupunea ca fanii APCH/DDB să-l deposedeze pe Șerdean de acțiuni și să devină majoritari, cu 98%.

În acest moment, Dinamo merge la două capete

Dinamo și APCH au formulat apel pentru Planul respins în decembrie 2022, iar primul termen a fost stabilit pentru 26 aprilie. În paralel, noii propritari au depus la tribunal, pe 16 martie, un alt plan de reorganizare modificat, cu prelungirea perioadei de implementare.

Administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a convocat adunarea creditorilor SC Dinamo 1948 SA în ziua de 7 aprilie, pentru a fi supus la vot aprobarea noului plan.

APCH a renunțat la ideea de a mai deveni acționar majoritar prin conversia în acțiuni a creanțelor deținute la masa credală.

Noul plan de reorganizare al lui Dinamo presupune tăierea unor datorii de 5 milioane de euro, ar mai rămâne între 1,5 și 2 milioane de euro de achitat.

Citește și

Șeful Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la „Marie Curie”: „De pacienții fericiți nu-mi aduc aminte. Uneori, plâng de durere”