--> -->

Prima confirmare că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin sunt morți

Mercenarii Wagner au confirmat că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin sunt morți, potrivit oficialului pus de ruși în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov. De asemenea, televiziunea rusă Russia 24 a anunțat oficial moartea șefului Wagner.

Cum s-a întâmplat

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, era pe lista pasagerilor unui avion privat care s-a prăbușit miercuri în Tver, la nord de Moscova, a informat agenția de presă TASS, citând Rosaviatsia, autoritatea aviației ruse, relatează Reuters.

Nu se știe deocamdată oficial dacă șeful Wagner a murit, însă se știe că în urma prăbușirii avionului nu au existat supraviețuitori.

Cauza prăbușirii nu a fost anunțată, dar mai multe canale de telegram în legătura cu grupul Wagner spun că avionul ar fi putut fi doborât de sistemele antiaeriene ale armatei ruse, lucru neconfirmat deocamdată.

Ipoteză incredibilă în cazul morții lui Prigojin

Reprezentanții Wagner consideră Rusia vinovată pentru moartea liderului lor, Evgheni Prigojin. Blogerii de război ai rușilor aruncă vina pe ucraineni și consideră moartea lui Prigojin drept un ”act terorist pentru Ziua Independenței Ucrainei” care va avea loc mâine.

„Asasinarea lui Prigojin și a lui Utkin, creatorii Wagner PMC, este, fără îndoială, un atac terorist ucrainean pentru Ziua Independenței Ucrainei de mâine. Toți inamicii Rusiei se bucură astăzi. Iar uciderea lui Prigojin este principala realizare a Ucrainei din acest an”, susține ”Z” Blogger.

Citește și

Dan Bittman, întâlnire neașteptată cu Romică Țociu, pe litoral. Ce a ieșit