Previziuni sumbre privind luna septembrie! Victor Ponta a atacat: ”Sunt interesați doar de alegeri”

România a depășit numărul de 34.000 de îmbolnăviri, doar în ultimele 24 de ore au fost raportate 641 de cazuri noi, în ziua în care Guvernul a prelungit starea de alertă înregistrându-se 21 de decese.

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a declarat la Digi24 că dacă rata de reproducere a infecțiilor se va menține la nivelul de 1,1 atunci la 14 septembrie vom avea 1.880 de noi cazuri pe zi! Iar la terapie intensivă ar putea exista 1.149 de persoane, față de 248 câte sunt în prezent. Și el a tras un semnal de alarmă.

”În niciun caz nu ar trebui să ne relaxăm, pentru că mergem către o țintă care a fost proiectată de biostatisticianul Valentin Pârvu încă de acum vreo două luni, când, a precizat acesta, la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 14 august este posibil să ne confruntăm cu aproximativ 800 de infecții noi pe zi. Iată că treptat-treptat, în ultima perioadă ne-am apropiat de această predicție. Vorbim de biostatistică. Are o valoare de predictibilitate indiscutabilă. Este foarte probabil ca proiecțiile să fie atinse”, a explicat Emilian Popovici.

Doctorul a spus că virusul nu va ierta: ”Este ca și când am sta cu geamurile și cu ușile deschise la casă și ne-am mira că intră hoțul în casă, că ne mai fură și ne-am mai și supăra!”. După aceste declarații, Victor Ponta a avut un atac pe Facebook la adresa celor de la PNL și PSD. ”Și totuși PNL (cu spijinul liderilor PSD) e interesat doar de alegeri pe 27 septembrie! Ca să înțelegeți că nu îi interesează deloc sănătatea publică – doar voturile dumneavoastră!”, a scris președintele Pro România pe Facebook.

 

No Comments Yet

Comments are closed