Wave Resort

Prețuri mai mari de la 1 iulie pe Litoralul românesc. Bugetul românului va fi pus la încercare!

Cu fiecare relaxare impusă de autorități, sunt tot mai mulți români la munte și la mare. Sezonul estival pe Litoral va fi și mai dinamic de la 1 iulie. Doar că pandemia de coronavirus, care a dat peste cap industria turismului, a produs prețuri și mai ridicate în România.

Va fi mai scump decât de obicei un concediu în stațiunile de la Marea Neagră. Fiecare comerciant încearcă să mai ”scoată” din pierderi. Din cauza distanțării fizice, teoretic, vor fi mai puține șezlonguri pe plajă. Ele vor fi mai scumpe. Astfel, dacă luna iunie a adus un preț de 40 de lei / zi pentru un șezlong la Mamaia, luna iulie va crește prețul până la 60 de lei / zi, afirmă reprezentanții companiilor de pe Litoral! Bine ar fi să găsiți un preț accesibil la hotelurile ce au accese direct la plajă, astfel încât, cel mai probabil, șezlongurile să fie incluse în preț.

Cazările vor costa și ele mai mult. Mamaia este cea mai scumpă stațiune din România, iar hotelurile și pensiunile din zonă respectă acest renume. Astfel, prețurile pentru două nopți în primul weekend din iulie pornesc de la 500 de lei pe cameră și ajung până la 4.000 de lei în cele mai exclusiviste hoteluri din Mamaia. Depinde de stelele din palmaresul hotelului.

Prețurile cazărilor vor crește cu aproximativ 20-30% în luna iulie față de cea precedentă așa că, cei care plănuiesc să meargă la mare în week-end trebuie să fie pregătiți și din punct de vedere financiar. Iar stabilimentele cu piscină vor fi și scumpe. Cazările de patru și cinci stele ajung în această perioadă să coste aproximativ 1.500 de lei pe noapte pentru o cameră de două persoane, de multe ori fiind inclus și micul dejun în acest preț. În preț nu este inclus drumul până la destinație, chiar dacă aici vorbim de ”Autostrada Soarelui”, tot mai aglomerată, mai ales că se fac tot felul de lucrări.

Citește și

FOTO Bianca Andreescu în vacanță. Fotografia ce-a impresionat peste o sută de mii de oameni