Presiune pe noul fotbalist de la Dinamo

Desire Azankpo este ultimul sosit la Dinamo și trebuie să arate că merită celebrul număr 9 pe care l-au purtat atâtea glorii ale clubului din Ștefan cel Mare.

Atacantul sosit de la Dunkerque, penultima clasată din Ligue 2, vrea să demonstreze ce poate și să o ajute pe Dinamo să iasă din zona periculoasă a clasamentului.

Pe urmele clasicilor

Internaționalul din Benin are și misiunea de a onora un tricou cu greutate la clubul din ”Ștefan cel Mare”. El va purta numărul 9, uriaș la gruparea ce a oferit cei mai mulți golgeteri din campionatul intern, plus Gheata de Aur pentru Dudu Georgescu, Rodion Cămătaru și Dorin Mateuț.

Africanul va călca pe urmele unor legende precum Florea Dumitrache sau Claudiu Niculescu, va purta același număr cu Răducioiu, actualul team manager, în perioada sa de aur de la Dinamo.

Flavius Stoican și dinamoviștii speră că Azankpo va resuscita atacul, nu va fi doar o copie nereușită a lui Magaye Gueye, un alt fost ”nouar” la Dinamo, dar de tristă amintire, senegalezul fiind depistat pozitiv la un test doping după un meci cu FCSB.

De ce n-a vrut în România

”Ştiu că acum se află într-o situaţie dificilă, dar Dinamo e întotdeauna Dinamo. Vin să ajut. Am fost sunat şi am discutat despre acest proiect. Mi s-a zis de România, iar eu am spus: «Nu, nu, nu, prietene, nu merg». Apoi a spus de Dinamo. «Aşteaptă, mă mai gândesc». Dinamo este un club mare, cred că vor aduce jucători care să ajute.

Singur nu pot face nimic, dar împreună cred că putem face ceva. De ce la început nu voiam în România? Pentru că în fotbal contează Anglia, Spania… Eu am fost în Franţa şi a fost bine pentru mine. Totuși, aici Dinamo e un club mare şi e dificil să spui că nu crezi că poţi face treabă, aşa că am venit să ajut.

Consider că sunt pregătit deja să joc. Da, chiar sunt pregătit. Depinde de antrenor, dar eu pot intra oricând pe teren.

Toată lumea ştie cine e Dinamo. Ştiu istoria, ştiu că are 18 titluri. E un club mare. Am deja un prieten la Dinamo. Jucătorul nou, numărul 8, Pierret”, a declarat Desire Azankpo, la sosire.

Numere 9 de legendă la Dinamo

Fotbalist: Goluri/Meciuri
Florea Dumitrache: 108/198
Rodion Cămătaru: 76/89
Florin Răducioiu: 30/84
Claudiu Niculescu: 97/191
Marius Niculae: 81/189

Citește și

Gabriela Firea se implică în cazul bebelușului internat în Danemarca. Suspiciuni și de malpraxis!