Președintele Sanitas București cere demisii după evacuarea Spitalului Foișor: ”Opriți-vă! Ajunge!”

Președintele Sanitas București, Viorel Hușanu, s-a arătat indignat de modul în care au fost tratați pacienții de la Spitalul Foișor, care au fost evacuați în miez de noapte abia operați pentru ca spitalul să devină unul de COVID-19.

”Opriți-vă!!! Așa nu se mai poate! Domnule ministru…pacienți, unii abia operați, mutați în miez de noapte…în secolul 21?! Aproape toți cei o sută de pacienți care necesitau spitalizare, sunt trimiși acasă!! Doar 12 transferați spre alte spitale?

Încerc să înțeleg cum se poate așa ceva într-o țară membră a UE, NATO, o țară în care se presupune că există respect pentru pacient și drepturile sale…Sunt șocat și nu înțeleg cum este posibil să asistăm la astfel de scene grotești și incredibile, care pun în situații incredibile pacienții și personalul medical. Nu știu cine a pregătit și coordonat o astfel de acțiune. Cred că este clar pentru toată lumea modul superficial și prost în care este gestionată această criză sanitară de unii, era să scriu oameni, vremelnic puși în funcții care le depășesc competența și bunul simț.

Sunt șocat și trag un semnal de alarmă în ultimul ceas. Ajunge. Solicit persoanelor cu decizie să ia atitudine! Opriți-vă domnilor și plecați acasă! Așa ceva nu se mai poate”, a scris Viorel Hușanu pe facebook.

Apoi a continuat: ”Dragă Vlad, știu că ai o sută de consilieri(onorifici) dar de data asta simt că ai nevoie de sfatul meu: Demisia! Un ministru ar trebui să aibă grijă de toți pacienții, de tot personalul medical, iar tu nu ești capabil de nimic!”.

Citește și:

Laura Dinu, de la mănăstire la a impresiona o țară întreagă la ”Românii au talent” VIDEO