Președintele lui Dinamo, euforic: „Noi merităm să promovăm”. Către fani: „O rugăminte”

Andrei Nicolescu, președintele lui Dinamo, a fost euforic la flash-interviu după meciul cu Oțelul, scor 2-0.

Calcule pentru promovare după victoria lui Dinamo

Poli Iași este matematic în Liga 1. Oțelul și Dinamo sunt singurele care mai pot obține promovarea directă.

Oțelul are 46 de puncte, păstrează un avans de 3 puncte față de Dinamo, dar și avantaj în cazul unei egalități la final. Conform FRF, principalul criteriu de departajare este cel al punctelor din sezonul regular.

Pe scurt, Dinamo trebuie să obțină cu 4 puncte mai mult decât Oțelul în ultimele două runde. „Câinii” înfruntă Steaua pe Arena Națională și Poli Iași în deplasare.

Oțelul joacă la Buzău și dacă învinge e promovată. Ultimul meci al gălățenilor e acasă cu Dej.

Nicolescu e de părere că Dinamo ar merita să promoveze direct mai mult decât Oțelul. În meciurile din play-off, „câinii” i-au bătut de două ori pe gălățeni: 3-0 pe „Arcul de Triumf”, 2-0 în deplasare.

Andrei Nicolescu: „CSA Steaua a trunchiat play-off-ul”

„De obicei, intru în vestiar după meciuri să vorbesc cu băieții, dar la Galați au fost doar aplauze, a fost singurul lucru pe care puteam să-l fac. Per ansamblu, noi am demonstrat în meciurile directe că suntem mai buni decât Oțelul și merităm să fim în Liga 1. Avem un play-off trunchiat, CSA joacă cu intensitate diferită meciurile.

Acea discuție despre modificarea Legii Sportului era bună, pentru că CSA avea un motiv să joace. Noi am jucat într-un play-off trunchiat, pentru că CSA își dă viața doar cu noi.

Din punctul meu de vedere, ne-a lipsit liniștea în celelate meciuri. Au avut emoții jucătorii, acum Ovidiu i-a mai liniștit”, a declarat Andrei Nicolescu după meci.

Mesaj pentru suporteri

El a avut și un mesaj înaintea duelului cu CSA Steaua de pe Arena Națională (15 mai, ora 20:30):

„Eu am o rugăminte pentru toți dinamoviștii: să vină alături de acești jucători și să înfăptuiască minunea. A fost un declic în seara asta, iar acum avem nevoie de toți dinamoviștii. Vor exista prime pentru promovare, dar nu vreau să le spun sumele nici lor”.

Citește și

Dan Negru a răbufnit după eșecul României în semifinala Eurovision: „Țopăim în toate limbile când ni se întinde mâna peste prăpastie”