Presa din Israel atacă naționala României: ”Nu contează în Europa”

Presa din Israel atacă România într-un mod mârșav după rezultatul înregistrat la Felcsut, scor 2-1 pentru „tricolori”, care a asigurat selecționatei antrenate de Edi Iordănescu prezența la Euro 2024. Același meci i-a anulat șansele Israelului de a mai merge la turneul final.

Jurnaliștii s-au lăsat copleșiți de furie: ”Ce rușine”

Jurnaliștii din Israel nu pot digera încâ înfrângerea pe care reprezentativa țării lor a încasat-o în fața României la Felcsut, scor 1-2, care i-a scos definitiv pe elevii lui Alon Hazan din calculele pentru un loc la EURO 2024.

De altfel, ratarea calificării la turneul final reprezintă marea durere pentru israelieni, însă ziariștii nu pot accepta superioritatea României și Elveției, cele două selecționate din Grupa I a preliminariilor care și-au asigurat un bilet pentru Germania.

În acest context, publicația Sport5 a lansat un atac neașteptat, spunând că Elveția și România sunt două echipe care „nu contează în Europa”:

„Elveția este atât de mediocră încât abia a scos două remize în trei zile împotriva unor echipe slabe precum Israel și Kosovo. (…)

Dintr-o grupă cu echipe care nu contează în Europa, precum Kosovo, Elveția și România, care au fost adversarele noastre principale, Israel a obținut 3 puncte din 18.

Nici măcar o victorie! În nouă meciuri, doar 12 puncte din 27 posibile, cu golaveraj negativ, -2. Ce rușine!

Împotriva unei Elveții slabe n-am putut câștiga, iar meciul cu România a umplut paharul. Dacă aveau nevoie să ne bată cu 4-1 pentru a se califica, ar fi făcut-o”, se arată în materialul redactat de ziariștii de la Sport 5.

Căpitanul Eli Dasa a fost elegant: „Le doresc multe binecuvântări”

În ciuda declarațiilor răutăcioase ale ziariștilor de la Tel Aviv, căpitanul Israelului, Eli Dasa (30 de ani), a avut de spus câteva vorbe frumoase despre naționala României, după meciul de la Felcsut.

„Avem inima frântă. Am fi vrut să reușim, am preluat conducerea devreme și trebuia să gestionăm mai bine avantajul. Am eșuat, dar trebuie să rămânem concentrați.

Este o dezamăgire uriașă. România și-a făcut bine treaba și merita să se califice. Le doresc multe binecuvântări”, a spus Dasa, conform presei israeliene.

Citește și

Claudia Pătrășcanu vrea să se retragă la mănăstire: ”Să ai suflet curat, uite îmi vine să plâng”