Presa britanică: Vladimir Putin ar fi suferit un stop cardiac la Moscova

Gărzile de la reședința lui Vladimir Putin au intrat în apartamentul liderului rus după ce au auzit un zgomot puternic înainte de a-l descoperi pe bărbatul de 71 de ani „întins pe podea lângă pat”, notează Express.co.uk.

Detalii pe surse

Se presupune că Vladimir Putin a suferit un „stop cardiac” în apartamentul său privat din Moscova, duminică seara.

Un canal Telegram despre care se crede că este condus de un fost insider al Kremlinului a raportat acel incident spunând că liderul rus a fost găsit de gardieni pe podeaua dormitorului „întins pe podea, dând ochii peste cap”.

Medicii au fost chemați imediat și ulterior l-au diagnosticat pe bărbatul de 71 de ani ca suferind un „stop cardiac”.

Putin a fost apoi mutat într-o unitate medicală specială construită în apartamentul în care a fost supus terapiei intensive, susține sursa.

Raportul neverificat vine în urma speculațiilor persistente cu privire la sănătatea lui Putin, pe fondul zvonurilor despre o afecțiune medicală ascunsă de mult timp.

Camarila lui Putin este speriată

Canalul Telegram General SVR, condus de un fost general-locotenent rus, a declarat într-o postare: „Ofițerii de securitate ai președintelui rus Vladimir Putin, care erau de serviciu la reședință, au auzit zgomote și zgomote de cădere venind din dormitorul președintelui.

„Doi ofițeri de securitate au urmat imediat în dormitorul președintelui și l-au văzut pe Putin întins pe podea, lângă pat și o masă răsturnată cu mâncare și băutură”.

Generalul SVR a continuat: „Putin s-a arcuit convulsiv în timp ce zăcea pe podea, dând ochii peste cap”.

Se spune că atacul de cord raportat, care nu a fost încă confirmat independent, ar fi speriat serios cercul apropiat al lui Putin.

Generalul SVR susține frecvent că Putin a folosit duble corporale care au fost schimbate cu liderul rus pentru evenimente publice și vizite în străinătate.

Citește și

Cezara Dafinescu a povestit cum i-a făcut Florin Piersic avansuri: ”Superficial”