Premierul Orban despre transformarea în pandemie: ”Nu ne-am născut cu cravata la gât”

Interesant este faptul că la începutul pandemiei, în martie, fotografii l-au imortalizat pe Tedros Adhanom Ghebreyesus cu cotul ridicat. Făcea asta în scopuri igienice, și nu din alt motiv.

Masca de protecție la gură, care să acopere și nasul, a devenit un obiect indispensabil în ultima jumătate de an. Și va mai fi mult timp de acum înainte. Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că oamenii trebuie să obișnuiască să se apere de virus, inclusiv purtând această mascp.

Chiar dacă mulți s-au plâns că este greu, mai ales părinții, după ce copiii sunt obligați s-o poarte la școală. Șeful Executivului spune că dacă oamenii vor fi cinstiți, cu ei înșiși, și se vor apăra de virusul, viața va fi mai normală și economia mai puțin afectată. Pe lângă purtarea măștii, a spălării frecvente a mâinilor, ar trebui să renunțăm la gesturile de afecțiune față de cei apropiați!

”Nu cred că noi restricții trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acțiune de dialog, de informare, astfel încât oamenii să înțeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze și mai ales să îi protejeze și pe cei din jur.

Cred că omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu. Cu toate acestea, ne-am obișnuit cu cravata la gât. Omul nu s-a născut încălțat, cu toate acestea mă uit și acum pe gazon la pantoful cu toc cui. Omul s-a obișnuit cu astfel de lucruri și cred că adaptabilitatea noastră e cea care trebuie să genereze resortul de evoluție și de mișcare într-o direcție care mi se pare firească și normală”, a mai spus Orban.

Citește și

 

No Comments Yet

Comments are closed