Premierul Orban are un mesaj ferm: ”Nu vă mai recomand nunțile!”. Ce vrea să sisteze

Numărul de cazuri de coronavirus are un ritm galopant de creștere, se așteaptă ca și azi să avem cifre mai mari decât ieri, când au fost 2.500 de cazuri noi față de ziua precedentă. În timp ce guvernanții, care se distrau pe ascuns și fără restricțiile pe care le impun, spun că alegerile parlamentare se pot ține fără probleme, recomandă oamenilor simpli să evite evenimentele private, nunțile și botezurile.

Premierul Ludovic Orban susține că va propune sistarea evenimentelor private, asta pentru că în cadrul unor astfel de party-uri nu se respectă regulile și mulți oameni nu poartă mască! ”Eu voi propune asta, este clar că sunt focare de Covid-19. Am putea reveni la vechiul sistem cu organizarea evenimentelor cu maxim 20 de persoane, însă vedeți că mulți dintre organizatori nu respectă aceste reguli.

Este posibil inclusiv să luăm măsura interdicției organizării evenimentelor private. Sunt unele voci mai radicale care vor interzicerea totală”, a spus Ludovic Orban. Guvernul va emite o nouă decizie în această săptămână pentru prelungirea stării de alertă, iar în cadrul acestui document se vor decide noile restricții. Totodată, Orban le-a cerut românilor să nu mai participe la nunți în număr mare.

”Le recomand oamenilor să nu se mai ducă la nunți. Am văzut evenimente, nunți de 300 sau 350 de oameni, unde nu se respecta nicio regulă. Este esențial să respectăm regulile, masca, distanțarea. Din păcate, încă mai sunt oameni care nu respectă regulile”, a spus Ludovic Orban.

Citește și

Nelu Tătaru, despre pelerinajul de la Iași: ”Haideți să ne gândim”

No Comments Yet

Comments are closed